Medinţu (CEO): Ceea ce nu aveam, nu aveam cum să pierdem

Procesul de redistribuire a personalului TESA este aproape de final, anunţă Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO Oltenia. Acesta a vorbit şi despre situaţia în care se află complexul din cauza faptului că nu a reuşit să vândă energie. În opinia lui Aurel Medinţu, faptul că tranzacţiile pe OPCOM au eşuat nu reprezintă o pierdere pentru Complexul Energetic Oltenia.

Reporter: Care mai este stadiul procesului de redistribuire a personalului TESA din cadrul complexului?

Aurel Medinţu: Este undeva către final. Săptămâna aceasta se încheie organizarea la Direcţia Investiţii, săptămâna următoare la Direcţia Economică. Deci până la sfârşitul lunii, dacă mai este ceva de corectat, se finalizează la tot complexul.

Rep.: Angajaţii au fost mutaţi şi în sediul de la gară, unde funcţiona în trecut Casa Judeţeană de Pensii?

A.M.: Acolo s-a mutat Direcţia Comercială. Funcţionează. Acum numărul exact al personalului mutat acolo nu îl ştiu.

Rep.: Cei care ar fi trebuit să funcţioneze în clădirea unde îşi are FNME sediul vor fi mutaţi altundeva?

A.M.: Desigur, li s-a făcut loc prin altă parte. Noi intenţionăm să mutăm juriştii acolo şi juriştilor li s-a făcut loc la Divizia Minieră.

Rep.: Credeţi că va fi nevoie de un program de disponibilizare în cazul în care oamenii nu vor semna actele adiţionale pentru transferul pe alt post?

A.M.: O să vedem ce se întâmplă. Deocamdată, aici la noi nu a apărut nicio situaţie, nici că sunt care semnează, nici că sunt care nu semnează. Singurele lucruri pe care le ştiu, o serie de oameni au cerut când au văzut şi li s-a explicat din ce motiv se desfiinţează aceste posturi că au cerut să treacă pe posturile anterioare de muncitor, de electrician, de laborant, de sudor şi tot ce au fost înainte.

Rep.: Care mai este situaţia Complexului Energetic Oltenia în ceea ce priveşte vânzarea de energie?

A.M.: Aşa cum aţi văzut, nu am reuşit să vindem nimic. Singura chestie care s-a înţeles greşit este faptul că ar fi pierdut complexul nu ştiu câte milioane de euro. Ceea ce nu aveam, nu aveam cum să pierdem. A fost o ofertă de vânzare şi nu am avut cumpărător, deci, de fapt, n-am pierdut. Vânzarea e un proces complex, nu trebuie să vreau eu să vând, trebuie să găsesc şi pe cel care vrea să cumpere.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: