Medinţu: 15 mii de mineri nu sunt puţini

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat la Radio Infinit că la protestul minerilor au fost circa 150 de participanţi, nu 500 câţi au fost în fapt la Prefectură. Cât despre ultima îngrijorare a salariaţilor, trecerea la serviciul de pază, directorul Medinţu a spus că este unica şansă de a le oferi un loc de muncă.

Reporter: Un nou miting al minerilor. Cum vi se pare acest lucru?

Aurel Medinţu: Eu nu ştiu dacă au fost 500. alte surse zic că au fost 100-150. Au mai adus neamuri, rude, de la firmele sindicale, au mai fost gură-cască, presă şi s-or fi adunat 500. Dacă acei 500 cer demisia ce ar trebui să facem? Să ne repezim cu demisiile în faţa Prefecturii? E o aiureală!

Rep: Este adevărat că au fost programaţi la serviciu oamenii care ar fi trebuit să fie la protest?

A.M.: E o invenţie de doi lei.

Rep: Nemulţumirile lor sunt că 600 de mineri urmează să fie transformaţi în paznici.

A.M.: Noi încercăm să găsim soluţii pentru toată lumea, ca să nu fie nimeni disponibilizat. Noi dăm bani mulţi pe firmele astea de pază care-şi fac datoria mai mult sau mai puţin şi intenţionăm să facem o pază mixtă. O serie întreagă de oameni care nu prea-şi găsesc obiectul muncii în fenomenul de producţie să-şi găsească un loc util în pază. Acum s-au potolit cu mentenanţa şi atacă din start această acţiune. Indiferent ce zic ei tot se va face acest lucru. Nu putem renunţa complet la firmele de pază pentru că nu avem în obiectul de activitate paza, dar intenţionăm să facem o pază mixtă. O parte din partea de pază va fi preluată de oameni din complex.

Rep: Oamenii zic că nu au pregătirea necesară şi riscă să fie bătuţi de hoţi.

A.M.: Ei, bătuţi de hoţi. Nu trebuie să lase hoţul să intre în teritoriu.

Rep: Oamenii zic că lucrează în minerit de 20 de ani iar acum le vor scădea salariile.

A.M.: Nu s-a discutat de scăderea salariilor, iar mineritul ăsta de 20 de ani... Când erau 30 de mii erau mulţi şi acum că sunt 15 mii zic ei că sunt puţini sau cum? Nu s-a pus problema ca oamenii să piardă din salariu.

A.M.: Rep: Care vor fi criteriile de selecţie?

A.M.: Nu mă ocup eu de selectarea personalului acestuia. Nu pot să vă spun acum care sunt criteriile pentru că nu mă ocup eu de asta.

Rep: Când va fi luată decizia?

A.M.: Cineva se ocupă de asta când noi vorbim pentru că decizia e luată. (...) Se îndreaptă atenţia către personalul auxiliar care e mai puţin implicat în activitatea de producţie.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: