Medinţu despre dispariţia cărbunelui de la Işalniţa: Sunt lămurit!

Complexul Energetic Oltenia nu a luat ieri o decizie în ceea ce priveşte problema dispariţiei a circa 140 de mii de tone de cărbune din depozitul de la Işalniţa. În timp ce directorul Constantin Bălăşoiu susţine că depozitul are o formă neregulată şi măsurătorile au fost greşite, directorul Diviziei Energie Aurel Medinţu spune că este lămurit. 

Directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, a declarat că a avut o întâlnire cu directorul de la Işalniţa, Constantin Bălăşoiu, unde au fost confruntate cele două măsurători ale depozitului de cărbune, cele făcute de topometrii de la complex şi cele ale unei firme. Rezultatul? „Exact ca la început. Deci acum e o mică diferenţă, firma care făcea măsurători acolo şi-a reconsiderat poziţia şi a venit cu o cantitate mai mică, vreo 30.000 de tone.  Este o diferenţă între cele măsurători, argumentele sunt diferite, într-o parte sunt documente care mă conving pe mine, în altă parte sunt nişte argumente ipotetice, care nu au suficientă susţinere, dar până la urmă o să fie tranşată, mai trebuie studiat, analizat, nu aş vrea să greşesc“, a declarat Medinţu.

Directorul de la Energie spune că este lămurit, dar nu se poate pronunţa. „Părţile mi-au dat documentele şi e o diferenţă între ce susţine o parte, ce susţine altă parte, eu urmează să mă lămuresc. Cam ştiu aşa despre ce e vorba, dar trebuie să mă lămuresc exact”, a explicat Medinţu. Problema ar putea fi rezolvată dacă ar fi găsit proiectul din 1964, care ar putea arăta dacă forma depozitului este sau nu regulată. „Actele nu s-au găsit. S-au prezent lucruri fără relevanţă. Eu sunt lămurit, dar nu pot să mă pronunţ până nu elimin toate riscurile de interpretare eronată. Deşi sunt lămurit, mai studiez să nu fac o greşeală printr-o afirmaţie tranşantă, fără să elimin toate riscurile“, a mai spus directorul Medinţu.

Pe de altă parte, Medinţu nu a putut răspunde ce măsuri va lua pentru a demonstra furtul, dacă concluzia va fi că lipseşte cantitatea de 140 de mii de tone de cărbune. „Nu ştiu dacă e furt, vedem atunci“, a spus Medinţu.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: