Medinţu: Echipa de negociere a noului CCM nu a fost stabilită

Administraţia CE Oltenia încă nu a stabilit cine va reprezenta compania la negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) al minerilor şi energeticienilor. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a reconfirmat data de 7 ianuarie ca zi de pornire a discuţiilor şi a precizat că echipa de negociere a administraţiei va fi stabilită în timp util. Între timp, federaţiile care vor sta la masa negocierilor stabilesc ce vor solicita administraţiei pentru salariaţii pe care îi reprezintă.

Deocamdată nu se cunoaşte componenţa comisiei care reprezenta  administraţia CE Oltenia la masa negocierilor. „Negocierile vor începe după sărbători, pe 7 ianuarie. Din partea noastră se va stabili o comisie, nu s-a stabilit deocamdată. Comisia o să aibă un mandat, se va duce acolo şi va discuta cu sindicatele ţinând cont de situaţia din piaţa de energie şi de situaţia din complex. Discuţiile despre componenţa comisiei vor avea loc în timp util ca să fie numită până în data de 7”, a declarat Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia.

Liderii FNME au stabilit deja solicitările cu care vor merge în faţa comisiei administraţiei la masa negocierilor. „Pentru salariaţi vom încerca să nu pierdem prima de vacanţă. A doua chestiune, obligatoriu trebuie să încercăm să facem o armonizare a salarizării şi a sporurilor pentru că, în special în zona minieră, sunt nişte diferenţieri foarte mari care trebuiau rezolvate prin act adiţional în 2014, dar nu s-a vrut. O altă chestie, după atâta stat a domnului Ciurel la companie, în care nu a dat nicio indexare în cei doi ani de când este, e momentul să o solicităm. Sunt curios ce documente ne va prezenta domnul Ciurel în prima şedinţă pentru că e obligat să ne prezinte situaţia economică a societăţii la zi, să ne explice domnul Ciurel cum a fost posibil să desfiinţeze sute de posturi TESA şi să angajeze sute de activişti PSD pe acele posturi. Întrebări la care este obligat pe lege să răspundă”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte FNME.

Creţan: Vom cere păstrarea locurilor de muncă

Şi liderii Federaţiei „Univers” s-au întâlnit ieri în şedinţă pentru a pune la punct strategia pe care o vor aborda la negocierea noului CCM. „Păstrarea locurilor de muncă este prioritară pentru noi”, spune Constantin Creţan, vicepreşedinte în cadrul federaţiei. „Cel mai important lucru este păstrarea locurilor de muncă. Pe strategia pe care o au ei trebuie să dispară nişte locuri de muncă. Trebuie să rezolvăm problema în care am cam încurcat-o noi privitor la pachetul de performanţă şi acordarea unor drepturi. Acele drepturi care erau condiţionate de pachetul de performanţă pe care nu am reuşit să îl realizăm. O indexare a salariilor este firească, dar întâi să vedem situaţia economică şi după aceea putem discuta”, a declarat Constantin Creţan. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: