Medinţu: Prea mulţi angajaţi, prea mare costul pe MW

Directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, a declarat ieri că cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia nu au ascuns niciodată situaţia economică a firmei. După ce săptămâna trecută Medinţu a spus că problema CE Oltenia este numărul mare de angajaţi, ieri a menţionat o a doua problemă. Costul prea mare pe megawatt.

Liderul de la Peşteana, Dan Pârvulescu, este printre cei care nu a semnat actul adiţional, menţionând că asta însemnă atitudine de lider de sindicat. Acesta a mai spus şi că prin acţiunea împotriva liderilor se deturnează opinia publică de la situaţia CEO. Replica lui Medinţu nu s-a lăsat aşteptată. „Ce ascundem noi. Ce ascundem? Noi niciodată nu am ascuns situaţia grea în care se află complexul din cauza cererii reduse de energie şi singura posibilitate de a deveni competitiv pe piaţă este scăderea preţului de cost, ca preţul de vânzare să fie în concordanţă cu un preţ de cost mai scăzut, să avem loc pe piaţă. Am văzut că s-au inflamat foarte multe spirite când am spus de numărul mare de salariaţi pe care-i are complexul. Noi dacă nu scădem preţul de cost riscăm să nu mai putem vinde energie“, a răspuns Medinţu la Radio Infinit.

Acesta a mai spus că liderii şi-au reconsiderat poziţia. „O parte din ei au trimis adrese că sunt de acord cu salariul redus şi pe lunile din urmă, numai să nu fie trimişi la muncă. Deci, şi-au cam reconsiderat poziţia. Noi considerăm că s-a făcut un demers normal, dar o să vedem ce se întâmplă“, a mai spus Medinţu.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: