Mergea are astăzi şansa de a ajunge în finala Wimbledon

Gorjeanul Florin Mergea, care face echipă cu indianul Rohan Bopanna, s-a calificat în semifinalele de dublu de la turneul de tenis de la Wimbledon. Cei doi vor juca în semifinale cu echipa de dublu formată din românul Horia Tecău și olandezul Jean Julien  Rojer. Un român va juca sigur finala, dar rămâne de văzut dacă va fi Mergea sau Tecău.

Mergea și Tecău au fost cu ani în urmă coechipieri, jucând în proba de dublu inclusiv pentru România. Tecău a ales în timp alți parteneri, motivul fiind faptul că Mergea nu era suficient de înalt. Florin Mergea este fiul unui cunoscut medic din Târgu Jiu.

Mergea şi Tecău au vorbit pentru gsp.ro despre experienţa de la turneul londonez şi despre triumfurile de la juniori, din 2002 şi 2003. "Atunci eu şi Florin călătoream împreună, ţin minte că ne antrenam pe un teren de iarbă sintetică, mi-a plăcut mult încă de la început pentru că făceam serviciu-voleu, cîştigam multe puncte cu serviciul, mi s-a potrivit. Multă lume zice: ce păcat că ai pierdut trei finale, dar eu nu am rămas numai cu asta, ci şi cu meciurile pe care le-am parcurs pînă acolo, partide spectaculoase în care am întors", a spus Tecău pentru Gazetă.

"Mă simt extraordinar aici, mai ales că am cîştigat de trei ori aici. Bopanna, partenerul de dublu, joacă foarte bine pe iarbă, asta e suprafaţa lui favorită, se vede că ne înţelegem bine. E un sentiment plăcut să revin aici. Să cîştigi Wimbledonul era ca şi cum ai deveni acum numărul unu în lume", a spus Mergea, citat de gsp.ro.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: