Mesagerul cetăţeanului

Dacă ai probleme cu autorităţile locale, Gorj TV te ajută să găseşti soluţia. Sună la 0353-806.660 sau vino la sediul televiziunii din Târgu Jiu, str. Traian, nr. 5 (Casa de Cultură a Sindicatelor) şi spune ce probleme ai!

Întrebare: Cum îmi pot recupera terenul forestier pe care l-am pierdut în urma colectivizării şi care ulterior a ajuns în proprietatea altor persoane?

„Am avut o suprafaţă de teren de 2,62 ha, moştenire de la părinţii mei. În anul 2000, în loc să mă pună pe mine în posesie au dat terenul la alţii, care nu au avut teren pe raza satului Şomăneşti şi nici pe raza comunei Teleşti. Gheorghe Ţigăran a primit circa 1 ha din terenul meu. Vreau ca angajaţii primăriei Teleşti să fie trimişi în instanţă şi să răspundă, cu ce drept mi-au înstrăinat mie această suprafaţă de teren. Mi-au spus că numai pe bază de hotărâre judecătorească pot să îl recapăt. Aşa am şi făcut, am luat prima hotărâre şi am avut câştig de cauză. Primarul mi-a zis că această hotărâre nu e valabilă, că trebuie să iau hotărâre pe vechiul amplasament. I-am dat iar în judecată şi instanţa a decis să mă pună în posesie pe vechiul amplasament sau pe un alt amplasament acceptat de mine. Ei au făcut recurs, că nu mă pot despăgubi pe vechiul amplasament, pentru că acest teren este ocupat în prezent de alţi proprietari. Eu pe alt amplasament nu pot să iau deoarece proprietarii vin după aceea cu actele şi eu sau copii mei o să plătim după aceea. În primăria comunei Teleşti e cea mai mare corupţie”, a spus Ion Barbu.

Răspuns: „Ion Barbu este chemat miercuri la Comisia Locală din Teleşti pentru punerea în posesie pe o parte din suprafaţa totală a acestui teren, după ce actul de proprietate a actualului proprietar a fost anulat. Pentru restul de suprafaţă, urmează să i se facă o ofertă. În situaţia în care Ion Barbu nu va accepta această ofertă, ne vedem în imposibilitatea reconstituirii în natură .Următorul pas, prevăzut de lege, ar fi acordarea de despăgubiri, ceea ce nu e un lucru favorabil pentru dumnealui, deoarece despăgubirile constau în acţiuni la Fondul Proprietatea şi procedura e greoaie”, a precizat Liviu Diaconescu, şef serviciu în cadrul Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: