Microbuze şi posturi deblocate în Gorj, promisiunea ministrului Educaţiei

Examenul de bacalaureat va fi la fel de exigent ca şi în sesiunea din vară, iar la catedră nu vor fi acceptaţi profesori care au obţinut note sub cinci la examenul de titularizare. Acestea sunt doar câteva din instrucţiunile pe care inspectorii şcolari le-au primit de la reprezentanţii Ministerului Educaţiei într-o videoconferinţă. S-au primit şi veşti bune, în sensul că judeţul Gorj va mai primi o serie de microbuze, iar unele posturi vor fi deblocate.

Profesorii trebuie să menţină aceleaşi standarde de exigenţă la examenul de bacalaureat ca şi în sesiunea din toamnă. Camerele de luat vederi nu vor lipsi din sălile de examen pentru a fi un examen apropiat de normalitate. Inspectorii şcolari au mai fost informaţi într-o videoconferinţă cu ministrul Educaţiei că profesorii care au obţinut note sub cinci la cele două concursuri, de titularizare şi suplinire, nu vor intra la clasă în anul şcolar viitor, care va începe pe 12 septembrie. „Fiecare dintre unităţile de învăţământ vor avea orarul gata până la începutul anului şcolar, precum şi manuale şi rechizite şcolare”, spune Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Microbuze noi pentru navetişti

O veste bună vine şi pentru elevii navetişti, în sensul că pe lângă cele 64 de microbuze şcolare existente la ora actuală în judeţ, vor mai fi primite încă patru sau cinci. „La nivel naţional vor exista 180 de microbuze, iar judeţul Gorj va primi patru sau cinic în anul şcolar viitor. Vor fi microbuze cu 16 locuri”, menţionează inspectorul Gheorghe Mitescu. Acestea vor fi în subordinea Inspectoratului Şcolar, urmând a fi întreţinute de fiecare primărie în parte. În primul rând va fi transmisă la Minister o listă cu şcolile care au cea mai mare nevoie de aceste mijloace de transport. Licitaţia pentru achiziţionarea microbuzelor va fi organizată de Ministerul educaţiei.

POSTURI

Nu în ultimul rând, se vor lua măsuri ca posturile unice să fie deblocate până la începutul anului şcolar. Este vorba de posturi de bucătari, şoferi sau fochişti.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: