Mii de copii au probleme cu vederea

Mii de preşcolari din judeţul Gorj au probleme cu vederea din cauză că petrec prea mult timp în faţa calculatorului şi a televizorului. Medicii sfătuiesc părinţii să-şi ducă din timp copii la control pentru a nu se trezi că  este cazul de o intervenţie chirurgicală. 

Majoritatea copiilor care poartă ochelari s-au născut perfect sănătoşi. Potrivit medicilor, de vină pentru problema lor de sănătate sunt părinţii întrucât îi lasă să petreacă ore în şir în faţa televizorului sau a  calculatorului. „Au fost tineri care au descoperit că au probleme cu vederea când şi-au făcut fişa medicală pentru a urma o şcoală militară. Dacă ar fi fost duşi la un control ar fi împiedicat creşterea dioptriilor, din păcate puţini părinţi îşi duc copii la oftalmolog în vederea efectuării unui control de rutină”,  spune Carmen Sârbu, medic oftalmolog.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost prea târziu“

Deşi medicii recomandă ca după trei sau patru ani de la naştere, copilul să fie supus unui control oftalmologic, părinţii nu ţin cont de acest sfat şi de cele mai multe ori descoperă prea târziu că este nevoie de ochelari. Elena Negrulescu din Târgu Jiu are două fiice. Fiica cea mare a aşteptat cu nerăbdare să împlinească vârsta de 18 ani pentru a deveni conducător auto, tânăra a aflat însă cu surprindere că mai întâi va trebui să poarte ochelari pentru corectarea vederii. Pentru a nu avea neplăcuta surpriză că şi fiica cea mică are probleme cu vederea, Elena a mers cu micuţa la un medic oftalmolog. „Am rămas şocată când medicul mi-a spus că are probleme serioase cu vederea, cu unul dintre ochi nu vedea practic deloc. Nu ne-am dat seama, ea spunea că are ameţeli dar nu am dat importanţă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost prea târziu”,  spune aceasta. Copiii pot fi examinaţi gratuit în policlinica Târgu Jiu, la cabinetele particulare costă în jur de 50 de lei consultaţia. 

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: