Mii de gorjeni au conturile blocate pentru neplata unor taxe

Mare atenţie nu întârziaţi foarte mult cu plata amenzilor sau a taxelor locale. Direcţia de Finanţe Publice blochează conturile bancare şi pentru o datorie de numai 100 de lei. În mai puţin de două luni, aproape 2.000 de gorjeni s-au ales cu conturile blocate.

Unităţile bancare au încheiat un protocol cu Ministerul Finanţelor Publice prin care periodic, transmit lista cu persoanele fizice şi juridice care au deschise conturi şi astfel, pentru cea mai mică datorie către stat Direcţia Finanţelor Publice blochează conturile cetăţenilor care au întârziat foarte mult cu plata amenzilor ori a taxelor locale. Primul pas făcut de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice este trimiterea unei somaţii datornicului, dacă acesta nu se prezintă nici după ce a fost somat să-şi plătească datoria, Finanţele trimit unităţii bancare unde acesta are deschis cont un titlu executoriu şi astfel contul îi este blocat. „Cele mai mici sume pentru care au fost blocate conturi sunt: 100 de lei la persoane fizice şi 500 de lei la persoane juridice”, a precizat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

2.000 de conturi blocate în două luni

Cei care nu primesc salariile pe card şi nu deţin un depozit bancar se trezesc acasă cu inspectorii fiscali care pun sechestru pe bunuri care să acopere valoarea datoriei. „Sunt şi persoane care nu au un cont în bancă, statul trebuie să-şi recupereze într-un fel banii, motiv pentru care se recurge la sechestru“, a mai precizat Luminiţa Penciu. În Gorj de la începutul acestui an şi până în prezent au fost blocate de către Direcţia Finanţelor Publice nu mai puţin de 2.000 de conturi bancare. Valoarea totală pe care o are de recuperat statul de la cei cărora li s-au blocat conturile se ridică la 80 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: