Mii de mineri din CE Oltenia nu au primit salariile la timp

Circa 2500 de mineri de la carierele Roşia şi Peşteana au fost lăsaţi fără salarii de conducerea Complexului Energetic Oltenia. Personalul celor două exploatări trebuia să-şi ia lichidarea până la sfârşitul săptămânii trecute, lucru care nu s-a întâmplat. Acest fapt a creat nemulţumiri în rândul salariaţilor carierelor şi a liderilor de sindicat, mai ales că ceilalţi angajaţi ai CE Oltenia şi-au primit salariile la timp. Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice, a dat garanţii că minerii îşi vor primi salariile.

Minerii de la Peşteana şi Roşia nu au primit salariile, sume care în mod normal trebuiau să intre pe carduri în zilele de 10-11 ale lunii. Nici vineri, pe 14, banii nu intraseră. Preşedintele sindicatului Peşteana, Dumitru Pârvulescu, susţine că oamenilor li s-a transmis că societatea nu are lichidităţi. „La toate sucursalele şi la toate unităţile miniere au dat chenzina a doua, numai la Cariera Roşia şi Cariera Peşteana nu au dat-o, ceea ce face să treacă termenul acela din contract. Colegii noştri din zona minieră au luat banii de marţi, de trei zile. S-au terminat banii când trebuiau să dea la Roşia şi la Peşteana? Sunt în jur de 2500 de oameni care nu şi-au luat lichidarea”, a spus vineri Dumitru Pârvulescu, liderul sindical de la Cariera Peşteana.  

Angajaţii care nu şi-au primit salariile s-au arătat indignaţi de faptul că la alţii s-au dat banii, iar lor nu. „Am verificat cardul şi nu mi-a intrat salariul. Nu este corect, de ce pentru ceilalţi au fost bani, iar pentru noi nu? Nimeni nu ne dă o explicaţie. Avem familii care depind de noi, credite la bănci, ne-am făcut nişte calcule în funcţie de aceşti bani”, a spus un miner care a sunat la redacţia Pandurul.

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, nu îşi explică de ce minerii de la cele două cariere nu şi-au primit banii la timp. „Ştiu că salariile se dau între data de 10 şi data de 15, în intervalul acesta trebuie să ia toată lumea şi sunt convins că aşa se întâmplă. Înseamnă că astăzi (n.red. 14 martie) ar trebui să ia salariul, sâmbătă e 15 şi nu se lucrează. Eu vă garantez că nu sunt probleme deosebite, dacă a apărut ceva, a apărut un scurtcircuit în circuitul banilor. 100% garantez că îşi vor lua astăzi salariile”, a declarat Aurel Medinţu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: