Mii de pedarde şi artificii confiscate

Până în prezent, poliţiştii gorjeni au întocmit dosare penale pentru 14 persoane sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului obiectelor pirotehnice.

Ieri, după ce au identificat un bărbat, de 42 de ani, din Rovinari, care comercializa ilegal obiecte pirotehnice, evaluate la aproximativ 12.000 lei, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au realizat în jurul orelor 19:00, o nouă captură de obiecte pirotehnice interzise la deţinere şi comercializare. Acţiunea derulată tot pe raza oraşului Rovinari a condus la prinderea în flagrant a lui Marian M.V, de 27 ani, din localitate, care deţinea în scopul valorificării obiecte pirotehnice, interzise.  Cu această ocazie au fost ridicate în vederea confiscării zeci de seturi petarde care conţineau aproximativ 40.000 obiecte pirotehnice, 50 bucăţi baterii artificii, 3 bucăţi petarde tip tun, 159 bucăţi rachete, 117 bucăţi artificii tip circoblitz şi peste 26.000 bucăţi petarde. Toate aceste obiecte pirotehnice, evaluate la suma de 10.000 lei, au fost confiscate.

Pe numele lui Marian M.V. s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului obiectelor pirotehnice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 31 din Legea nr. 126/1995 cu modificările şi completările ulterioare privind regimul materiilor explozive.

Şi tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Tg. Jiu, l-au prins în flagrant pe S.L. Ionuţ, de 23 ani, din localitate, care oferea spre vânzare în Piaţa Centrală-Litovoi, obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, aproximativ 2.000 petarde, fără a respecta prevederile Legii nr. 126 /1995.

Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar pe numele lui  S.L. Ionuţ, a fost întocmit dosar penal.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: