Mii de petarde în casa unui adolescent din Motru

Un adolescent de 16 ani din Motru s-a ales cu un dosar penal chiar în Ajun de Crăciun, după ce poliţiştii au călcat pragul casei părinţilor săi şi au descoperit în locuinţa respectivă câteva mii de petarde pe care puştiul le vindea prin oraş.

Convins că nimeni nu-i va da de urmă, băiatul a încercat să facă rost de un ban în plus în perioada sărbătorilor, vânzând produse pirotehnice interzise de către legislaţia în vigoare. Oamenii legii au încercat să afle de la cine provin petardele care bubuiau în oraş în aceste zile şi au ajuns, astfel, la puştiul care avea acasă un adevărat arsenal. „În urma verificărilor efectuate şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului, poliţiştii au solicitat Judecătoriei Motru, autorizaţie de percheziţie. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la reşedinţa suspectului, poliţiştii au găsit şi ridicat un număr de  4411 bucăţi petarde, respectiv: 2400 clasa I si 2011 clasa II. În cauză poliţiştii au întocmit pe numele tânărului, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului obiectelor pirotehnice”, a comunicat IPJ Gorj, care a anunţat că şi la Târgu Jiu un tânăr de 26 de ani s-a ales cu dosar penal pentru că venise în Piaţa Centrală pentru a vinde peste 7000 de petarde pentru care nu avea nici un fel de autorizaţie.

Dosare penale în tot judeţul

Şi la Bâlteni poliţiştii au identificat un patron din Târgu Jiu, de 22 de ani, care avea la vânzare 260 de petarde şi pocnitori interzise de la comercializare. Oamenii legii din Tismana au făcut şi ei o descoperire similară la o firmă din oraş, administratorul de aici neputând să prezinte documente pentru marfă în valoare de 500 de lei. Un alt bărbat din Tismana, de 54 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii din Rovinari l-au depistat în timp ce încerca să vândă petarde şi ţigări de contrabandă chiar în apropiere de sediul Poliţiei, acesta riscând acum o pedeapsă privativă de libertate. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari, în urma investigaţiilor efectuate, au identificat pe strada Prieteniei, din oraşul Rovinari, pe C.G., de 54 ani, din oraşul Tismana, judeţul Gorj, în timp ce deţinea asupra sa un număr de 460 de ţigarete marca Marble şi peste 650 de petarde. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi infracţiunii privind comercializarea de obiecte pirotehnice fără autorizaţie”, a mai comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: