Militaru: Doar patru candidaturi ale PD-L sunt sigure

Deputatul Severus Militaru, prim-vicepreşedinte al PD-L Gorj, spune că USL va avea surprize la alegerile parlamentare. Acesta e de părere că cel puţin trei colegii din Gorj nu vor fi închise de candidaţii niciunei formaţiuni politice. Ba mai mult, consideră că reprezentanţii Partidului Poporului vor avea un rol important în toate colegiile.

Rep.: PD-L şi-a întocmit lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Câte colegii credeţi că sunt eligibile, în condiţiile actuale?

S.M.: După părerea mea, cel puţin trei colegii din Gorj nu vor fi închise de candidaţii nici unei formaţiuni politice. În orice ecuaţie un rol important îl va avea candidatul Partidului Poporului. În toate colegiile poate să se ajute să nu se închidă.

Rep.: Cum comentaţi faptul că liderii USL spun că vor închide toate colegiile?

S.M.: Normal că votul politic de la locale poate fi o strategie la alegerile parlamentare. USL a închis atunci toate colegiile, dar asta nu înseamnă că se va întâmpla 100% la fel şi la parlamentare. Cu siguranţă, USL va avea surprize de această dată.  

Rep.: Propunerile făcute de PD-L, pe actuala listă de candidaţi, sunt cele mai bune soluţii?

S.M.: Propunerile de pe actuala listă de candidaţi a PD-L nu sunt cele mai bune soluţii, dar sunt soluţiile pe care le-a prezentat domnul Ruşeţ în şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Sunt oamenii care îşi doresc să candideze şi e importantă inclusiv partea financiară. Notorietatea poate să aducă voturi în plus sau în minus.

Rep.: Cele opt candidaturi sunt sigure?

S.M.: Nu toate candidaturile sunt bătute în cuie. Cel puţin una dintre candidaturile apărute în presă nu va fi a PD-L întrucât va reveni unui partener din alianţă. Sunt sigure doar patru candidaturi: Ion Cupă-Colegiul 1, Dan Vâlceanu-Colegiul 2, Severus Militaru-Colegiul 4 şi Ion Ruşeţ-Senat. În toate celelalte colegii pot apare alţi candidaţii. Există posibilitatea să fie trimişi oameni de la nivel central. De exemplu, pentru Colegiul 6 poate va fi trimis un alt candidat pentru a intra în cursă cu Ponta.   

Rep.: Vă avantajează faptul că USL a desemnat o femeie doctor pe un colegiul preponderent minier?

S.M.: Nu trebuie subestimat nici un candidat. În plus, oricare candidat al USL e redutabil pe Colegiul 4, dacă ţinem cont de faptul că aici sunt 9 primari USL şi doar doi primari PD-L.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: