Militaru: În noua companie vor intra doar societăţile viabile

Deputatul Severus Militaru a declarat că procesul de înfiinţare a unei companii ce urmează să reunească toate cele trei complexuri din Oltenia şi SNLO este unul greoi, care are nevoie de timp. Întrebat despre acest proiect, Militaru a spus că această companie va cuprinde doar unităţile viabile din SNLO şi celelalte companii.

Deputatul PDL, Severus Militaru, a declarat că în Complexul Mine Energie Oltenia sau cum se va numi până la urmă, vor intra doar unităţile viabile.

Subunităţile SNLO sunt Cariera Roşia, Motru, Berbeşti, Mehedinţi, Mina Motru, Baza de Aprovizionare şi Valorificări Active Rovinari şi Baza de Aprovizionare şi Valorificări Active Motru.

Carierele nerentabile, transformate în filiale

Subunităţile nerentabile par să fie Carierele Berbeşti, Mehedinţi şi Mina Motru. Mai mult, în aceste societăţi angajaţii au stat mai mult în şomaj tehnic decât la serviciu. „Eu am mai spus şi altă dată. Vor intra doar unităţile viabile. Unităţile nerentabile sunt Berbeşti, Mehedinţi şi mina Motru“, a subliniat Militaru.

Acesta a explicat că aceste unităţi vor deveni filiale, vor face parte tot din SNLO, dar vor avea personalitate juridică.

„Cele de la extremităţi nu vor intra în astfel de structuri, aşa cum se întâmpla şi în cazul Electra. Vor fi filiale ale SNLO, cu personalitate juridică“, a declarat Militaru.

TIMP

Militaru a precizat că acest complex nu va fi făcut într-o zi, două. Este vorba despre un circuit al documentelor care va mai dura vreo trei-patru luni de acum încolo. Hotărâri de AGA, CA, decizia asupra managementului, mai sunt multe“, a spus acestea, care a menţionat că se va face o informare şi către Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, dar fără să fie nevoie de avizul structurii.

ANGAJAŢI

Cariera Berbeşti are 547 de angajaţi, Mehedinţi 721, iar mina Motru are 662 de salariaţi, potrivit directorului de Resurse Umane din SNLO, Constantin Lăzăroiu.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: