Militaru reclamă la Transporturi lipsa de vagoane de la SNLO

Deputatul PDL, Severus Militaru, a făcut o întrebare ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, privind         problemele cu care se confruntă de câtva timp Societatea Naţională a Lignitului Oltenia din cauza lipsei vagoanelor pentru transportul cărbunelui.

Parlamentarul a cerut atât explicaţii pentru deficitul de vagoane pe care îl reclamă CFR Marfă, cât şi soluţii pentru deblocarea furnizării lignitului către uzinele de agent termic din ţară.

În luna septembrie, Exploatarea de Căi Ferate Uzinale din cadrul SNL Oltenia a avut un plan de livrări pe calea ferată de aproape 1,5 milioane tone, din care aproape 300.000 de tone nu au fost onorate. Lipsa vagoanelor de marfă a atins punctul culminant în zonele Motru şi Rovinari, unde din necesarul total au lipsit peste 3.300 de vagoane, majoritatea pentru Complexul Energetic Craiova. În cazul CET Govora sau SE Oradea, acolo unde transportul cărbunelui a fost realizat cu operatori privaţi, nu s-au înregistrat nici un fel de probleme.

CFR Marfă îşi admite o parte din vină, dar acuză complexele energetice că nu lucrează la descărcările navetelor de cărbune în zilele sfârşitului de săptămână.

Pentru a nu prejudicia societatea, dar şi fiindcă anotimpul rece dă semne că-şi intră deja în drepturi, Anca Boagiu, prima femeie ministru al transporturilor, dar şi cel mai tânăr ministru de după cel de-al doilea război mondial încoace, a dat asigurări că furnizarea către CET-uri pe calea ferată a lignitului din Oltenia va fi urgent remediată.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: