Militaru se teme de politizarea CE Oltenia cu şefi ca Morega şi Maioreanu

Intenţiile politicienilor Dan Ilie Morega şi Andrei Maioreanu de a se implica în conducerea Complexului Energetic Oltenia au dat naştere unor discuţii. În timp ce pesedistul Vasile Popeangă îi consideră pe cei doi ca fiind persoane potrivite pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere, deputatul PD-L, Severus Militaru, se teme de politizarea CEO.

Demersurile făcute de Dan Ilie Morega şi de Andrei Maioreanu pentru a deveni membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia nu sunt văzute cu ochi buni de către reprezentanţii opoziţiei. Deputatul PD-L, Severus Militaru, spune că este greu de crezut că nu se va politiza unitatea economică. “În memorandumul întocmit pentru înfiinţarea CEO s-a specificat foarte clar că nu se doreşte o conducere politizată. Aşa am gândit atunci atât noi, cei din opoziţie, cât şi liderii USL. A spune că Dan Ilie Morega sau Andrei Maioreanu nu fac parte din viaţa politică e imposibil. Cu cei doi politicieni implicaţi în conducerea Complexului Energetic Oltenia este greu de crezut că nu va fi influenţată politic această unitate economică. Rămâne de văzut dacă vor fi selectaţi de către firma de recrutare”, a declarat Severus Militaru.

La rândul său, pesedistul Vasile Popeangă spune că atât Dan Ilie Morega, cât şi Andrei Maioreanu sunt persoane indicate pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al CEO. “Atât Dan Ilie Morega cât şi Andrei Maioreanu sunt oameni care cunosc sistemul. Domnul Morega are o vastă experienţă şi este acomodat cu sistemul energetic. În acelaşi timp, Andrei Maioreanu lucrează în sistem. Ca atare, cred că ambii îndeplinesc condiţiile impuse de firma de recrutare”, a precizat Vasile Popeangă.

REŢINERE

Liderii de sindicat sunt reţinuţi în a face declaraţii pe tema conducerii CEO. Chiar dacă nu a dorit să comenteze posibila implicare a lui Morega şi a lui Maioreanu în activitatea structurii economice, Constantin Ureche, liderul sindical de la Lupoaia, a recunoscut că sunt probleme politice. “Sunt chestiuni politice şi nu mă amestec în probleme de acest gen”, a declarat Ureche.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: