Milosteanu: PSD Gorj rămâne cu aceeaşi conducere până în 2017

Conferinţa Judeţeană a PSD Gorj nu va aduce schimbări în echipa de conducere a partidului. Gheorghe Milosteanu spune că nu vor fi surprize întrucât vor fi reconfirmaţi în funcţii actualii lideri, alegeri noi urmând să aibă loc în anul 2017. Acesta este decis să renunţe la funcţia de secretar general al partidului peste doi ani, odată cu retragerea lui Florin Cârciumaru şi a lui Ion Călinoiu.

Rep.: S-au terminat alegerile pentru desemnarea structurilor de conducere PSD de la nivelul organizaţiilor locale?

G.M.: S-au ales structuri noi de partid acolo unde a fost cazul. În 15 localităţi au fost aleşi preşedinţi noi de organizaţii. Printre acestea se numără: Bumbeşti Jiu, Novaci, Rovinari, Tismana, Bărbăteşti, Aninoasa, Turburea, Stejari, Săcelu, Runcu, Prigoria şi încă vreo câteva. În celelalte s-au reconfirmat structurile anterioare şi s-au făcut numai completări. Nu a existat nici o organizaţie în care să nu fi fost unul-doi membri lipsă. Din toate şedinţele mesajul transmis a fost cam acelaşi şi anume ca Victor Ponta să nu demisioneze din funcţia de prim-ministru.

Rep.: S-a stabilit data la care se va ţine Conferinţa Judeţeană unde vor avea loc alegeri pentru desemnarea liderilor?

G.M.: În perioada următoare vom ţine Conferinţa Judeţeană, cred că în două zile vom şti exact data. Mesajul primit de la centru este să o ţinem până la sfârşitul lunii septembrie, deoarece în luna octombrie urmează să se ţină Consiliul Naţional, dar şi Consiliile Naţionale ale structurilor interne de partid, tineret, femei, pensionari. Vrem ca la Conferinţa Judeţeană să fie invitat şi premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Liviu Dragnea.

Conform statutului, vreau să vă spun că alegerea structurii judeţene se face din patru în patru ani. Noi ultima dată am avut alegeri în anul 2013. În această toamnă la Conferinţa Judeţeană nu vom face altceva decât să completăm cele trei funcţii vacante de vicepreşedinţi şi să confirmăm vechea structură, nu vom trece la alegeri.

Rep.: Domnul Călinoiu şi domnul Cârciumaru anunţaseră deja că vor renunţa la funcţiile politice pentru a lăsa locul tinerilor. Deci vor conduce PSD Gorj până în anul 2017?

Rep.: Aşa sunt şi precizările de la Bucureşti şi aşa este statutar. Nu vor fi făcute alegeri şi va fi reconfirmată actuală echipă. În anul 2017, alături de domnul Cârciumaru, alături de domnul Călinoiu şi eu mă gândesc că totuşi e timpul să mă retrag, cred că e momentul să lăsăm locul tinerilor. Dacă vor avea nevoie în continuare de noi, vom fi alături de ei, dar cred că trebuie să predăm ştafeta unei alte structuri mai tinere, pe linie de partid. Chiar dacă dumnealor se vor răzgândi şi vor candida din nou, eu mă voi retrage din funcţia politică.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: