Milu Popescu, singurul pesedist rămas în CA al SNLO

Degeaba s-au lăudat mai marii PSD Gorj că şi-au retras oamenii din posturile de conducere din minerit şi energie pentru că mai există cineva care nu se dă dus doar pentru că aşa au visat noaptea şefii săi de partid. Emanoil Popescu este singurul reprezentat al PSD Gorj care refuză să demisioneze din consiliul de administraţie al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Acesta spune că toţi cei care au demisionat au făcut-o doar pentru că erau incompatibili.

Fost consilier municipal până în vara anului trecut, cunoscut mai mult ca Milu Popescu, acesta a fost numit acum în structura de conducere a SNLO. PSD Gorj a decis însă să îşi retragă toţi reprezentanţii din adunările generale ale acţionarilor şi din consiliile de administraţie din minerit şi energie, în contextul neînţelegerilor pe care le are cu democrat-liberalii.

Reprezentanţii PSD Gorj în structurile respective au demisionat, mai puţin Emanoil Popescu. Acesta afirmă că atâta timp cât nu este implicat în afaceri şi nu este plătit decât cu 42 de lei pentru o şedinţă la care participă nu vede motive serioase pentru a-şi da demisia, aşa cum i-a cerut-o partidul. „Eu consider că sunt un om responsabil. Societatea trebuie să meargă, indiferent că vor unii sau nu. Cum se duc doi la Cârciumaru la birou, se şi hotărăşte să ne schimbe. E drept că am ieşit şi eu odată din sala de şedinţe, dar nu şi a doua oară. Pe mine mă comandă doar Cârciumaru şi Ioan Roman Bărbuţi, că ei şi organizaţia municipală m-au pus aici, nu m-a pus Marius Vlaicu (n.r. – reprezentant PSD în AGA la SNLO). Şi dacă ies eu din sală, ceilalţi tot pot să ţină şedinţa că noi suntem doi de la PSD şi tot mai rămân trei. Şi de ce să plec- Nu am afaceri, bani nu primesc aici decât 42 de lei pentru o şedinţă, adică 1% din salariul directorului general, ca să fie clar şi să nu creadă unii că rămân să mă îmbogăţesc. Interesul meu este ca societatea să meargă foarte bine. Vor probabil unii ca să-şi pună oamenii lor ca să le fie mai uşor la afaceri, dar cu mine nu le ţine”, spune reprezentantul PSD Gorj.

Milu rămâne pe baricada de la SNLO

Mai mult, Popescu declară că toţi colegii săi din PSD care au demisionat recent din posturile respective erau incompatibili şi oricum ar fi trebuit să se retragă. Acesta spune că este treaba celor care şi-au dat demisia pentru ce anume au făcut un astfel de demers, el fiind decis însă să rămână pe mai departe în consiliul de administraţie al SNLO. „Pe mine Ion Călinoiu nu m-a sunat niciodată ca să-mi spună să mă retrag. Eu lui Corneliu Popescu i-am spus că nu plec. Păi eu am învăţat carte şi ştiu ce-i demisia, sunt doctor în drept, nu jurist ca Vlaicu sau Călinoiu. Sunt multe nereguli pe care vreau să le aflu din funcţia asta. Au luat hapul cei care aşteptau demisia mea. Mă tenta iniţial aşa ceva, dar eu sunt numit prin ordin al ministrului, m-am gândit că după aia iar urmează negocieri şi discuţii şi mai bine nu demisionez. Asta nu e guvernare ce fac ei, că mai ia unul o dudă în gură şi mai negociază ceva. Ăştia care au plecat erau oricum incompatibili, nu puteau să fie în două locuri la stat. Eu nu sunt incompatibil că eu de când nu am mai fost consilier nu m-am mai băgat în nimic. Acum poate mă demite ministrul ca să le facă lor pe plac, dar nu cred, deşi nu ar fi o problemă pentru mine. Am mai demisionat eu odată de florile mărului şi mi-am luat-o în barbă, nu mai pupă ei acum aşa ceva”, spune Milu Popescu.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: