Minciunile lui Ponta din cele două confruntări cu Iohannis

Analiştii politici au identificat mai multe minciuni grave ale lui Victor Ponta în cele două confruntări electorale televizate cu Iohannis. Ponta a spus că pot fi înfiinţate secţii de votare între cele două tururi de scrutin. Cătălin Predoiu a demonstrat a doua zi că minte, pentru că chiar guvernul Ponta a făcut asta în 2012, prin ordonanţă de urgenţă. Ponta a spus că statul german nu permite înfiinţarea de secţii de votare decât în ambasade şi consulate. Ministerul de Externe german a reacţionat, spunând că nu este adevărat şi că pune oricând la dispoziţie logistica necesară statului român.

Cea mai grosolană minciună a lui Ponta a fost rostită atunci când Iohannis a arătat fotografia în care candidatul PSD, alături de Adrian Năstase şi alţi zeci de penali ai PSD, a mers la Piteşti în 2011 pentru a-l susţine pe liderul PSD local Constantin Nicolescu, cercetat pentru fapte de corupţie. Ponta i-a spus lui Iohannis că mai sunt şi alte fotografii de la eveniment, că acolo au fost şi liberali, inclusiv Crin Antonescu. O minciună sfruntată, acolo fiind doar pesedişti, mulţi dintre ei având acum dosare penale sau fiind în puşcărie: Hrebenciuc, Pendiuc, Ecaterina Andronescu, Adrian Severin, Vanghelie etc.

”Mai sunt nişte fotografii din aceeaşi zi. Alături de mine era şi Crin Antonescu, şi bine a făcut, alături de mine era şi şeful PNL Argeş, cum îl cheamă, îl cunoaşteţi, pe şeful PNL Argeş? Nu, nu îl cunoaşteţi. Erau toţi colegii de la PNL”, a fost minciuna sfruntată a lui Ponta.

Minciuna cu creşterea economică

Ponta a minţit fără jenă şi când a fost vorba de date economice. Deşi INS va face anunţul oficial vineri, Ponta a spus încă de miercuri seara că România este pe creştere economică de peste 1%. Mai mult, a afirmat că au fost recalculate datele din ultimele două trimestre, astfel că nici recesiunea tehnică declarată după al doilea trimestru din 2014 nu ar mai fi de actualitate.

Furnizarea de date de către INS, înainte ca acestea să devină publice pentru toată lumea, este ilegală. Pe de altă parte, analiştii economici susţin că astăzi va fi anunţată o creştere economică mult mai mică. Datele nu pot fi contrafăcute, deoarece măsurătorile sunt făcute şi de Eurostat.

Ponta s-a dat deştept tot tipul dezbaterilor folosind date false, pe care le rostea fără să clipească. De exemplu, a spus despre China că este al treilea partener comercial al Germaniei, deşi este al cincilea.

Diaspora a băgat frica în PSD

Premierul Victor Ponta a spus la dezbateri şi că nu poate suplimenta numărul secţiilor de votare din diaspora, pentru că nu îi permite legea. Mai mult, a spus că Germania interzice înfiinţarea de secţii în alte locuri decât ambasade şi consulate. Statul german a reacţionat imediat la minciuna lui Ponta. "Secţiile de vot ale altor state sunt organizate în Germania, în principiu, în incita ambasadelor şi consulatelor statelor respectiv. În cazuri excepţionale, bine argumentate, există posibilitatea organizării uneia sau mai multor secţii în afara ambasadei sau consulatelor", a declarat Ministerul german de Externe.

Democrat liberalul Cătălin Predoiu a dat şi el publicităţii două ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvernul Ponta în 2012, prin care a fost suplimentat numărul de secţii cu câteva zile înainte de alegeri. Acum îi este teamă să o facă, deoarece două treimi din diaspora a votat în primul tur cu dreapta.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: