Minerii de la Lupoaia nu vor mai sta în decembrie în şomaj tehnic

Directorul minei Lupoaia, Adrian Giurcău, a declarat că minerii nu vor mai sta acasă în luna decembrie, deşi programul aşa prevedea. Cererea de cărbune le-a schimbat planul celor din conducerea SNLO.

Salariaţii carierelor şi minele neviabile au avut cele mai multe zile de şomaj tehnic. În aceeaşi situaţie este şi Lupoaia, dar deşi în 2013 va fi închisă, mina merge foarte bine, după cum spune directorul Adrian Giurăcu. Spre exemplu, nici un salariat nu va merge în şomaj tehnic în noiembrie şi decembrie. „În trimestrul trei, toată luna decembrie trebuia să stăm acasă pentru că nu aveam cerere de cărbune, dar acum avem cerere şi noi lucrăm în această perioadă ceea ce înseamnă că în lunile noiembrie şi decembrie vom livra 78 de mii de tone de cărbune“, a spus Adrian Giurcău.

Nu mai livrează la RAAN

Giurcău a spus că stau bine cu stocurile de cărbune. „Stocul de la Lupoaia este undeva la 1500 de tone, deci este la limita inferioară, stocul de pe sectorul Ploştina este mai mare deoarece aici avem livrări către RAAN Drobeta Turnu Severin, unitatea oprindu-şi livrările în perioada aceasta. Am demarat o discuţie cu conducerea SNLO ca această cantitate de la Ploştina să meargă la Roşiuţa şi să fie livrate la Craiova şi Işalniţa“, spune acesta.

Giurcău îşi pune problema venirii perioadei reci, însă în subteran nu vor fi foarte multe probleme. „Am văzut că vremea o să fie tot secetoasă şi probabil că cererea va fi la fel şi sper că vom face faţă. În perioada rece unele dintre utilaje trebuie oprite la suprafaţă, dar la subteran ne afectează mai puţin“, a adăugat directorul de la Lupoaia.   

Abatajul morţii, oprit

De o săptămână Mina Lupoaia are 649 de angajaţi pentru că unul dintre aceştia şi-a pierdut viaţa după ce o grindă de lemn i-a strivit capul. Omul avea doi copii şi era ajutor de miner. Conducerea va închide abatajul unde s-a produs nenorocirea. „Noi în prezent exploatăm cele două abataje de la sectorul Ploştina în condiţii foarte bune, la mina Lupoaia avem doar unul in condiţii bune de exploatare, cel de-al doilea…am şi avut evenimentul acela nedorit de săptămâna trecută şi urmează să-şi înceteze activitatea zilele următoare“, a încheiat Adrian Giurcău.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: