Minerii din Jilţ cer mărire de salariu

Sindicatele miniere din Complexul Energetic Turceni au cerut administraţiei majorări salariale la nivelul celor din SNLO sau CE Rovinari. Deşi au fost mai multe runde de negocieri, până acum nu s-a ajuns la vreun rezultat. Directorul economic Ionel Manţog a declarat că la Turceni nu au mai fost majorări salariale din aprilie anul trecut şi că „o anumită corecţie ar fi necesară”, dar până acum nu s-a ajuns la un acord.

Compania Electra, care ar fi trebuit să devină funcţională la 1 iulie 2010, le-ar fi asigurat minerilor şi energeticienilor din Gorj acelaşi regim salarial. În ultimii ani s-au creat unele discrepanţe între salariile minerilor şi energeticienilor din diferitele companii.

La Turceni, negocierea Contractului Colectiv de Muncă ar fi trebuit să aibă loc în lunile martie – aprilie ale acestui an dar, pentru că se anunţa înfiinţarea companiei Electra la 1 iunie, sindicatele şi administraţia au convenit prelungirea cu câteva luni a CCM din 2009. Valabilitatea actului adiţional de prelungire a CCM a expirat, astfel că sindicatele au solicitat negocierea unui nou contract colectiv de muncă, mai ales că Electra se va lăsa aşteptată multe luni de aici înainte.

Negocieri fără rezultate

Ionel Manţog, director economic al CE Turceni, a declarat că o anumită corecţie este necesară cu privire la salariile din minerit şi energie, dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie: „După împărţirea CNLO, sistemele de salarizare nu au mai fost unitare şi s-au creat unele discrepanţe între minerii şi energeticienii din diferite unităţi. O anumită corecţie la partea de salarizare ar fi necesară, mai ales că nu s-au acordat indexări din aprilie anul trecut. Au fost în aceste zile mai multe runde de discuţii, vor mai fi şi altele, dar suntem încă departe de momentul în care să ştim ce se poate, când se poate…”. Ionel Manţog a refuzat să spună ce procent de creştere a salariilor este cerut de sindicalişti.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: