Minerii şi pădurarii, cele mai mari prime de Paşti

Mii de gorjeni vor beneficia anul acesta de prime pentru Paşti. Cei mai norocoşi sunt minerii şi pădurarii, care vor primi bani şi tichete cadou, în cuantum de 700 de lei, respectiv 600 de lei. Nu vor fi uitaţi nici angajaţii societăţilor care prestează activităţi pentru primării. Aceştia vor beneficia de tichete valorice de 200 de lei. Pentru bugetari, singura facilitate este că îşi primesc salariile mai devreme, dar au şi câteva zile libere.

Sărbătorile pascale vor rotunji bugetele mai multor categorii de angajaţi. Ca de fiecare dată, în top se află Complexul Energetic Oltenia care va acorda celor aproximativ 19.000 de salariaţi tichete cadou în valoare de 700 de lei. Şi veniturile suplimentare ale angajaţilor Direcţiei Silvice Gorj sunt demne de luat în calcul.

Trei tipuri de prime la Direcţia Silvică

De Paşti, fiecare din cei 425 de salariaţi vor primi tichete cadou în valoare de 300 de lei, o primă de 150 de lei, de 50 lei păstrăv şi câte 100 de lei pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani. Asta în condiţiile în care instituţia a realizat profit în primele trei luni ale anului 2013. Potrivit directorului Ovidiu Cârstoc, la o cifră de afaceri de 86 milioane de lei s-a înregistrat un profit de peste 1 milion de lei. „Având în vedere realizările deosebite înregistrate de către Direcţia Silvică Gorj pe primele trei luni ale anului la toţi indicatorii de program, am decis să acordăm celor 425 de salariaţi, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, tichete cadou în valoare de 300 de lei, primă de 150 de lei şi păstrăv de 50 de lei. De asemenea, pentru copiii salariaţilor în vârstă de până la 18 ani se va acorda câte 100 de lei/copil”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Nici cei 950 de angajaţi ai Uzinei Mecanice nu vor rămâne fără prime de Paşti. Aceştia vor primi câte 150 de lei, plus o altă primă din partea sindicatului.

Recompense pentru angajaţii Aparegio şi Edilitara

Angajaţii Aparegio şi cei de la Edilitara nu vor avea zile libere de Paşti, în schimb vor fi recompensaţi cu prime şi tichete cadou, în cuantum de câte 200 de lei. „La noi se va lucra la foc continuu indiferent că este 1 Mai sau Paşti. Angajaţii noştri nu pot beneficia de zile libere ca bugetarii. Toţi cei 380 de angajaţi ai Aparegio vor primi câte o primă în cuantum de câte 200 de lei, în baza contractului colectiv de muncă”, a declarat Ion Popescu, directorul Aparegio.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţii de la Edilitara, aceştia vor primi tichete cadou în cuantum de câte 200 de lei. „De sărbători şi de 1 Mai avem program normal de lucru cu salubritatea. Toţi cei 500 de angajaţi vor primi tichete cadou în cuantum de câte 200 de lei. Ne putem permite să-i recompensăm pe oameni pentru că am încheiat anul 2012 cu un profit de 500-600 de milioane de lei vechi şi avem contracte frumoase şi în momentul de faţă”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Societăţii Edilitara.

Bugetarii primesc libere

Bugetarii vor trebui să se mulţumească doar cu zile libere întrucât legea nu permite acordarea de stimulente. În plus, sindicatele nu au bani pentru a le acorda tichete cadou decât pentru una din sărbătorile importante ale anului. De Crăciun, toţi cei 800 de funcţionari publici din Gorj, afiliaţi la Sindicatul Funcţionarilor Publici din Consiliul Judeţean, au primit primă de 100 de lei. „Majoritatea dau câte 7-8 lei/lună şi ca atare trebuie să strângem banii pentru Crăciun şi pentru ajutoarele de înmormântare”, a declarat Călin Grădinaru, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Consiliul Judeţean.

Nici angajaţii din sănătate nu vor beneficia de prime. „Noi n-am primit niciodată nimic. Acum nu ne mai gândim la prime, ne mulţumim să ne păstrăm locurile de muncă pentru că personalul din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) este ameninţat cu disponibilizări, odată cu regionalizarea”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: