Mini-interviu cu Liviu Andrei. Vrea să fie secretar de stat

„Îmi doresc din tot sufletul să plec din funcţia de prefect”, a recunoscut, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Liviu Andrei. Reprezentantul guvernului în teritoriu a declarat că are de gând să aibă o discuţie pe această temă cu preşedintele PDL Gorj Ion Ruşeţ, undeva în luna octombrie. Liviu Andrei ia în calcul o candidatură la parlamentare, în 2012, prin urmare, este conştient că trebuie să se implice şi-n alegerile locale. Pentru asta are nevoie de o poziţie publică ce-i poate da voie să facă politică, lucru interzis acum de statutul de înalt funcţionar. „Sunt tot felul de variante consilier sau secretar de stat”, a declarat prefectul de Gorj.

Rămâneţi la Prefectură?

Îmi doresc din tot sufletul să plec din funcţia de prefect. Nu este o funcţie care mă galonează, este o funcţie pentru alt fel de temperament, nu este pentru mine. În septembrie-octombrie voi avea discuţii cu preşedintele partidului de la Gorj, cu premierul şi voi vedea ce fac.

Vă daţi demisia?

Demisia este pentru cei care fură sau proştii. Sunt nerăbdător să revin pe scena în politică, partidul are nevoie de mine şi cred că aş aduce un plus de vivacitate.

De ce nu aţi avut discuţii până acum?

Aşa cum a spus ministrul MAI, prefectul judeţului este Liviu Andrei şi rămâne prefect atâta timp cât face ce trebuie la judeţ, în momentul în care prefectul Andrei doreşte să plece vom avea o discuţie.   

Candidaţi?

Dacă intru pe un colegiu unde este sunt convins că am 80 la sută şanse, va trebui să-i ajut şi pe colegii mei de la locale, ajutorul poate fi şi din funcţia de prefect, ştiu cum să fac asta, dar mai bine dintr-o funcţie politică.

Din ce funcţie? Inspectorat Şcolar..?

Inspectoratul Şcolar Gorj pică pentru că ar fi un pas înapoi şi eu nu fac, complexurile şi SNLO pică pentru că au directori buni şi performanţi. Sunt variante, consilieri cu funcţie de secretar de stat, secretar de stat.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: