Miniştrii lui Ponta ignoră revendicările liderilor sindicali

Miniştrii Muncii şi Dialogului social din cabinetul Victor Ponta ignoră problemele semnalate de liderii sindicali ce au intrat în greva foamei acum opt zile. Ieri, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, şi liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie, au trimis noi adrese prin care le solicită să intervină la CE Oltenia. Ei mai spun că dacă nu vor fi luate măsuri vor fi anunţate organizaţiile internaţionale. După alegerile câştigate în Gorj de PSD, liderii sindicali lansează atacuri firave la adresa partidului de la guvernare.   

Ministrul delegat al dialogului social, Aurelia Cristea, nevăzută şi necunoscută, dar şi Ministrul Muncii Rovana Plumb, văzută des, în direct, la posturile centrale, promiţând pensii mai mari, evită să ia o decizie în ceea ce priveşte situaţia de la Gorj, unde doi lideri sindicali protestează de opt zile în faţa CE Oltenia, altul a ajuns la spital după patru zile de grevă, iar un al patrulea s-a alăturat de azi greviştilor.

Atac tardiv la adresa PSD

Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, confederaţia din care face parte şi Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), a atras atenţia ministrului Muncii, Rovana Plumb, de faptul că problema liderilor care au intrat în greva foamei este ignorată. Hossu spune că a cerut o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, dar aceasta nu a mai avut loc nici până în ziua de azi. „Sper că prin intervenţia dvs. cerută şi acum câteva săptămâni, dar rămasă, se pare, fără efect, să putem ajunge la normalitate. Altfel, zvonurile răspândite, că managerul este un apropiat al primului ministru, care îl protejează, chiar împotriva ilegalităţilor, se pare că devin realitate“, spune Hossu.

Şi liderii FNME au scris miniştrilor Muncii şi Dialogului social, cu atribuţii în acest caz. Ei au transmis încă o dată câteva dintre revendicări: nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, încălcarea prevederilor contractului de muncă. De această dată, liderii au atacat şi PSD. Ei spun că au fost discriminaţi de directorul general Laurenţiu Ciurel, deoarece nu sunt supuşi PSD. “Greu de crezut că un partid de stânga, PSD, luptă cu atâta înverşunare împotriva unei federaţii sindicale şi a membrilor de sindicat, însă acesta este purul adevăr”, scriu liderii sindicali.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: