Ministrul Agriculturii, aşteptat în Gorj

Instituţia Prefectului va organiza o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor agricoli şi ai instituţiilor ce se ocupă cu accesarea fondurilor. La această întrunire vor participa şi Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, împreună secretarul său de stat, Adrian Rădulescu.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi secretarul de stat, Adrian Rădulescu, sunt aşteptaţi în judeţul Gorj, peste două săptămâni, pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor cu profil agricol şi cu cei ai asociaţiilor de producători. Această întrunire va fi organizată de Instituţia Prefectului în vederea promovării Măsurilor ce pot fi accesate de către gorjeni pentru obţinerea fondurilor europene. După mai multe discuţii, reprezentanţii Prefecturii Gorj i-au trimis ieri o solicitare oficială Ministrului Agriculturii pentru stabilirea cu exactitate a datei la care va avea loc întâlnirea. “Am transmis Ministrului Agriculturii o solicitare oficială pentru ca acesta să ne comunice cu exactitate data la care va veni în Gorj, în funcţie de calendarul său. În urma discuţiilor purtate ne aşteptăm ca dumnealui să sosească în judeţul nostru peste circa două săptămâni. Am considerat că prezenţa sa şi a secretarului de stat Adrian Rădulescu este necesară pentru a promova diferite Măsuri ce pot fi accesate în vederea obţinerii fondurilor europene. Practic, va fi o dezbatere la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii instituţiilor de profil şi cei ai asociaţiilor de producători din judeţ”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Comisii pentru informarea cetăţenilor

Marcel Romanescu spune că în perioada imediat următoare, la nivelul judeţului Gorj, vor fi constituite comisii formate din reprezentanţii instituţiilor care se ocupă de accesarea fondurilor. Acestea vor organiza întâlnirii cu fermierii o dată sau de două ori pe săptămână. “Intenţionăm să constituim comisii care vor avea ca scop deplasarea în judeţ în vederea informării cetăţenilor cu privire la banii ce pot fi obţinuţi din partea Uniunii Europene sau a statului. În acest sens îi vom solicita Ministrului Agriculturii să le acorde libertate angajaţilor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru a participa la campanii de informare, altele decât cele prevăzute în calendarul instituţiei”, a mai precizat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: