Ministrul Ariton îl linişteşte, din nou, pe deputatul Popeangă

Deputatul PSD Vasile Popeangă face interpelări către Ministrul Economiei, Ion Ariton, în speranţa că va găsi nereguli la cele două complexuri energetice, Turceni şi Rovinari. Situaţia este însă exact invers, ministrul Ariton răspunzându-i deputatului cu date exacte care nu sunt îngrijorătoare, aşa cum se aştepta Popeangă.

Deputatul Vasile Popeangă a făcut două cereri scrise către Ministerul Economiei, prin care solicită stadiul investiţiilor la cele două complexuri, dar şi dacă vor fi respectate termenele de finalizare a lucrărilor de mediu. Răspunsul ministrului Ariton este unul detaliat şi mulţumitor, deoarece lucrările de investiţii sunt în grafic, majoritatea fiind finalizate în proporţie de peste 70%. „După cum se poate observa, la data de 31.12.2012, ambele societăţi vor avea în funcţiune blocuri energetice cu emisii reduse de noxe, investiţiile continuând cu retehnologizarea şi a celorlalte unităţi în vederea încadrării în prevederile normelor şi normativelor în domeniul prevenirii şi reducerii emisiilor în atmosferă, apă şi sol, inclusiv a măsurilor privind managementul deşeurilor”, se arată în răspunsul oferit de ministrul Ariton deputatului Vasile Popeangă.

Interesat de gradul de îndatorare

Deputatul PSD a mai solicitat să i se comunice şi gradul de îndatorare al celor două entităţi. Conform răspunsului primit de la minister, Complexul Energetic Rovinari are un grad de îndatorare de 50%, având credite contractate de aproximativ 550  de milioane de lei, din care au fost folosite până acum peste 370 de milioane. La Complexul Energetic Turceni gradul de îndatorare este 14% . CE Turceni are contracte de împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de 150 de milioane de euro şi unul cu Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre în valoare de 20 de milioane de euro.

PRECEDENT

Popeangă a mai făcut o interpelare la Ariton în speranţa că va demonstra că Ionel Manţog nu are studiile necesare pentru a ocupa funcţia de director economic. S-a înşelat, ministerul comunicându-i că Manţog a terminat specializarea Drept economic şi administrativ.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: