Ministrul Energiei, aşteptat la Gorj

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei “Univers” au avut vineri, 17 iulie, o întrevedere cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, în care şi-au spus doleanţele, şedinţă care a durat circa 2 ore. În urma discuţiilor, liderii sindicali spun că ministrul le-a promis că va veni în Gorj într-o vizită de lucru. “Ne-a promis că va veni joia şi vinerea viitoare şi că va vizita o termocentrală şi nişte cariere din cadrul CE Oltenia. A mai spus că vineri va avea loc şi o şedinţă şi că va convoca la discuţii inclusiv membrii Consiliului de Supraveghere al companiei şi pe cineva de la ANRE. Sunt nişte decizii care trebuie luate şi în cadrul Consiliului, de exemplu faptul că nu mai aprobă transportul de cărbune la Işalniţa, care consumă acum din stocuri. Trebuie şi ei întrebaţi de unele chestii. Sperăm să se ţină de cuvânt, aşa ne-a promis”, a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte al Federaţiei „Univers”.

Nu este pentru prima dată când liderii Federaţiei “Univers” se întorc de la Bucureşti cu promisiuni. “S-au atins toate punctele pe care le-am mai discutat şi înainte, cu rezerva terţiară lentă, cu apa pe care o plătim de două ori la fiecare centrală, certificatele verzi. Nu pot să spun că sunt 100% mulţumit de rezultatul discuţiilor, dar ministrul se apleacă la problemele noastre, încearcă să facă ceva. Ne promise iar cu legea 255, cum ne-a promis şi acum o lună. Ne spuse că e cam rezolvată problema şi să mai avem un pic de răbdare”, a mai spus Marciuc.

La discuţii au mai luat parte Aurel Nanu Mic de la Craiova, liderul SMEO Gabriel Căldăruşe, Nicolae Buzea din Federaţia “Univers”.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: