Minora răpită a revenit acasă

Fata de 16 ani care sâmbătă noaptea a fost dată dispărută din faţa casei părinteşti a fost găsită duminică seara de către poliţişti. La aproape 24 de ore de la anunţul la 112 privind dispariţia, minora a fost redată familiei, menţionând că a fost bătută de cel care a luat-o cu forţa, dar că nu s-a consumat nicio relaţie intimă, nefiind abuzată sexual.

Ana Maria Vâlceanu a fost găsită de poliţiştii din trupele speciale într-o casă din Bâlteni, la un prieten al răpitorului. Câinii lup i-au luat de mai multe ori urma celui care a luat-o pe fată cu forţa din faţa casei părinteşti, dar urmele se pierdeau la diferite case din localitate, locuri în care se presupune că Cristian Gheorghe Baţai ar fi stat ascuns până la venirea mascaţilor după el. Inclusiv la un frate al său a stat ascuns individul, deşi bărbatul declarase pe timpul zilei că nu ştie nimic de fugar, el nepermiţându-le anchetatorilor să verifice locuinţa fără un mandat de percheziţie. Mandatul a fost obţinut ulterior pentru mai multe adrese din Bâlteni şi, astfel, când s-a strâns lanţul, Baţai a fugit şi şi-a abandonat victima. Astfel i s-a pierdut, pentru moment, urma, dar anchetatorii au reuşit să dea de eleva de clasa a X-a şi au putut să o ia să o redea părinţilor.

Bătută prin pădure

Ana Maria a fost adusă duminică seara la sediul Poliţiei din Rovinari, unde i s-au pus primele întrebări de către anchetatori. Nu a fost făcut un interogatoriu propriu-zis pentru că momentele grele prin care trecuse fata nu permiteau acest lucru. Ea a precizat însă printre altele că a fost trasă de păr, bătută şi obligată să-l urmeze pe Baţai oriunde dorea acesta. Individul nu a avut însă o relaţie intimă cu ea întrucât planurile i-au fost date peste cap de numărul mare de poliţişti care au venit în localitate pentru a face cercetările.

Fata a fost ieri consiliată de un psiholog de la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi de abia apoi a trebuit să răspundă şi la întrebări ale anchetatorilor. Până să le spună poliţiştilor tot ce s-a întâmplat, ea a trebuit să dea explicaţii şi părinţilor care nu credeau că va mai fi găsită în viaţă. Duminică seara, cu puţin timp înainte de a fi descoperită, şi tatăl şi mama credeau că şansele de a avea parte de un deznodământ fericit în această poveste sunt tot mai mici. Când nimeni nu mai spera însă, poliţiştii le-au cerut părinţilor să vină la Poliţia Rovinari pentru că au să le dea o veste bună. Nu au putut însă să le spună şi că l-au prins pe răpitor, principalul obiectiv al operaţiunii demarate sâmbătă noaptea fiind acela de a o descoperi pe Ana Maria în viaţă, lucru care a şi fost realizat.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: