Mircea Anghel vrea să cânte în cea mai mare filarmonică a lumii

A obţinut premiul I la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Orpheus” şi premiul juriului. Mircea Anghel este în clasa a VII-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” şi cântă la instrumente de percuţie doar de doi ani de zile. Pentru Mircea a fost pentru prima dată când a participat la un concurs internaţional, iar premiul obţinut i-a dat aripi. Pentru a exersa la instrumentele preferate, Mircea ajunge la şcoală cu o oră înainte de începerea programului şi mai stă încă o oră şi după program. Visul său cel mare este să ajungă să cânte într-una dintre cele mai mari filarmonici ale lumii.

Nici nu a poposit bine pe plaiuri gorjene, fiind transferat de la o şcoală din Bucureşti, că a şi reuşit să câştige primul său mare premiu din viaţa sa. Mircea spune că a venit în Târgu Jiu de la o şcoală particulară din Bucureşti, dar nu a stat departe de muzică deoarece în clasa a V-a a fost elevul Liceului „Dinu Lipatti”. „La concurs am avut emoţii, dar după ce am începu să cânt am început să mă simt foarte relaxat. Această experienţă mi-a dat un impuls, mi-a dat aripi, şi m-a făcut să îmi doresc să continui, să ajung departe şi să ating noi performanţe. Petrec destul timp exersând şi făcând studii. În timpul săptămânii vin la şcoală cu o oră înainte de a începe programul şi mai ajung câteodată şi sâmbăta, pentru a exersa”, spune Mircea. Instrumentele pe care le studiază la Liceul de Muzică sunt marimba şi toba mică, iar anul viitor va putea cânta la timpani sau la xilofon. Dorinţa de a studia aceste instrumente o are din copilărie. „De când eram copil mic îmi plăcea să bat, îmi plăceau ritmurile, iar părinţii mi-au cumpărat o tobă. Am ascultat şi ascult trupe de muzică rock şi îmi doresc chiar să îmi fac o trupă cu care să cântăm astfel de muzică”, adaugă Mircea. Unul dintre bateriştii celebri îndrăgiţi de elevul din clasa a VII-a este David Weckl, care este considerat un toboşar perfect.

Imaginaţia, expusă în desen

Mircea spune că la fel de mult ca muzica îi place să şi deseneze. „Îmi place să realizez diferite imagini abstracte. Mi-aş dori să lucrez în arhitectură, să proiectez maşini, case şi aparate”, adaugă Mircea.        Pasiunea pentru desenul abstract l-a i-a cultivat şi gustul pentru filmele SF. „În filmele SF este multă acţiune, iar cele care au ieşit de curând au efecte speciale avansate. Îmi plac foarte mult deghizările, motiv pentru care filmul meu preferat este Star Wars”, mai spune Mircea. Micul muzician spune că îi place oraşul Târgu Jiu, pentru că este mult mai liniştit faţă de Bucureşti. „Aş vrea să îmi continui studiile liceale tot aici deoarece îmi place oraşul, este mic, liniştit şi poţi ajunge într-un loc în foarte scurt timp”, mai menţionează acesta.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: