Mircea Badea are dreptate

Mă uit la Mircea Badea, când mă nimeresc la ora aia cu televizorul deschis. Nu știu ce mă atrage, poate un moft din copilărie, când mă uitam la matinalul cu el și mi se părea un tip ok. Dar eram copil. Acum nu mi se mai pare un tip OK, îl urmăresc așa, cu o plăcere bolnavă, să văd cam unde va ajunge paranoia și pupincurismul, cum mă uitam pe vremuri la OTV, cu senzația aia că măcar omul are ceva (ceva mizerabil, e drept) care mă poate surprinde oricând. Și de obicei chiar mă surprinde, mereu psihoza personajului pare să capete noi valențe, tipul e de un penibil destul de complex și de spontan. Aș zice că e de un penibil fermecător chiar.

Mai grav mi se pare când ajung să fiu de acord cu el în anumite privințe. Dar, de obicei, puținele noastre păreri care coincid aproape că devin axiome.

Mircea Badea are dreptate, dintr-o anumită perspectivă, și în ceea ce privește propaganda băsistă. Da, există una. Sunt niște amărășteni care iau bani mai mult sau (mai degrabă) mai puțin direct de la Băsescu ca să-i apere orbește interesele. Și adevărul este că sunt extrem de netalentați și, în covârșitoarea lor majoritate, complet lipsiți de charismă. Într-atât de lipsiți de charismă încât voi nici nu-i cunoașteți. Trepăduși obscuri care nu înțeleg că, atunci când ești de partea bună (sau hai să zicem mai puțin rea) nu e nevoie să mai fii și pupincurist, și orb, și dezechilibrat. Pentru că partea bună are dezavantajul de a fi puțin numeroasă și tot dezavantajul (pentru trepăduși) de a fi mai inteligentă. Poți foarte lejer să fii de partea lui Băsescu și fără să fii radical sau exagerat de critic cu adversarii și de adorator cu ai tăi. Poți să fii ca Pleșu, uite. Dar nu, trepădușii băsiști cred că poți face Antena 3 pe invers. Ei bine, nu poți. Nu poți să ai și masele de partea ta, și dreptatea. Trebuie să-ți alegi. Antena 3 a ales masele, iar trepădușii s-au orientat atât de prost încât, în antenatreismul lor pozitiv (?!) au reușit să le fie antipatici și adversarilor, și aliaților de conjunctură, și (cumva implicit) publicului.

Nu fiți șerpi, dragi băsiști, așa nu-i veți învinge niciodată pe șerpii mari. Mai există atâtea specii de animale din care vă puteți alege… Unele dintre aceste animale nu doar că omoară șerpii când au ele chef, dar sunt și infinit mai demne. Ați putea să încercați chiar să fiți oameni.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: