Mircea Lucescu dorește să petreacă meciurile disputate de către Dinamo Kiev în UEFA Champions League în București

Războiul din Ucraina a influențat toate aspectele unei vieți normale, iar fotbalul, la fel, a avut de suferit în acest context. Imediat după invazia Rusia, campionatul național al Ucrainei a fost oprit, iar modul în care erau clasate echipele la acel moment a determinat și modul în care acestea se califică pentru Liga Campionilor. 

În acest context, Dinamo Kiev, echipa antrenată de către Mircea Lucescu a nimerit în runda a 3-a a calificărilor Ligii Campionilor. Din acest considerent, a devenit actuală întrebarea - unde echipa va juca meciurile europene? Până la urmă, acest factor influențează și cotele, propuse de către casele de pariuri sportlocal.ro. Situația s-a dovedit a fi una destul de specifică, iar poziția lui Mircea Lucescu s-a schimbat de câteva ori vis a vis de acest subiect. 

Inițial Lucescu voia ca Dinamo să joace meciurile de acasă în Kiev

Lucescu și-a motivat dorința de a juca meciurile de acasă anume în Kiev prin necesitatea de a arăta că ucrainenilor nu le este frică și că pot juca pe propriul pământ, fără a ceda sub presiunea invadatorilor. 

Totodată, poziția lui Lucescu s-a schimbat după ce UEFA a atenționat că toate cluburile ucrainene, care doresc să participe în competițiile europene de fotbal, trebuie să informeze organizația din start despre locul unde vor disputa partidele. În acest context, Lucescu a menționat că, în condițiile în care nu este posibil ca Dinamo să-și joace meciurile la Kiev, ar dori ca acestea să fie jucate în București. 

Afirmația antrenorului vine în contextul în care, celelalte cluburi ucrainene care vor în Europa, preferă să-și joace meciurile de acasă în Polonia. În orice caz, indiferent de locul unde vor fi jucate aceste meciuri, evident, echipa pierde prioritatea de gazdă. Până la urmă, terenul ales va fi mai mult unul neutru decât unu de gazdă. Efectiv, acest lucru ar putea afecta și cotele pentru aceste evenimente, casele de pariuri obiective precum Baumbet, de exemplu, mereu au grijă să includă în analiză și acest aspect important. 

Câte echipe ucrainen vor evolua în competițiile europene

În total, 5 echipe vor participa la competițiile de fotbal europene din următorul sezon fotbalistic. Echipele ucrainene, de regulă, au prestații destul de interesante pe arena europeană - deseori reușesc să facă meciuri senzaționale împotriva adversarilor mult mai puternici. Rămâne doar de urmărit cum vor evolua acestea în asemenea condiții dificile - când, deși ești gazdă, ai doar un avantaj nominal al terenului. 

Revenind la Mircea Lucescu, figura acestuia deja de mulți ani se asociază cu Dinamo Kiev. Acesta a reușit deja să devină un simbol al acestei echipe, iar inițiativa lui inițială de a juca meciurile gazdă anume la Kiev îl caracterizează doar pozitiv. Poporul ucrainean are nevoie mai mult decât niciodată de unire și solidaritate, iar fotbalul se vestește prin capacitatea sa unică de a uni oamenii în jurul unui scop comun. 

Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: