Mirel Rădoi se face antrenor în Moldova

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, va urma cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova. Mirel Rădoi se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

El a avut de ales între şcoala din Moldova şi cea mai bună din Europa, în Italia, la Coverciano, dar a refuzat ultima variantă pentru că i-ar fi ocupat mai mult timp. "Am preferat să merg la Chişinău, deoarece este mai aproape de casă, în timp ce în Italia se schimbă în mod constant oraşul în care se ţin cursurile şi mi-ar fi luat mai mult timp să mă deplasez. În plus, la cele două şcoli, diploma de Bacalaureat reprezintă doar un criteriu de punctaj, nu şi unul obligatoriu", a declarat Rădoi.

Oficialul stelist a precizat faptul că nu încearcă să păcălească pe nimeni, având dreptul să urmeze cursurile şcolii de antrenori din Moldova: "Nu fac nimic ilegal, astfel că nu mi se pare normal să se vorbească despre complicităţi". Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. Rădoi este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro. După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: