Mirel, un prost model

Pe Mirel Palada îl cheamă Mirel. Asta este prima lui problemă. Presupunând că într-o clasă de I-IV există, să zicem, patru proștii clasei, se va ajunge la criterii de departajare nedrepte pentru a se stabili care este adevăratul prost al clasei, unicul, de care să se facă mișto până într-a doișpea și la adânci bătrâneți: prostul clasei va fi ales după nume. Iar când pe trei dintre proștii clasei îi cheamă Marius, Mihai și Bogdan, prostul clasei va fi ales Mirel. Iar Mirel Palada n-a fost sigur-sigur printre deștepții clasei în I-IV.

Mirel Palada are chelie. Asta e a doua lui problemă. Știu, n-ar trebui să râdem de defecte fizice. Dar nici nu râd. Din contră, îmi pare rău. Când vine în completarea numelui Mirel, chelia are darul de a transforma posesorul într-o persoană foarte amară și urâcioasă. În plus, favorizează tot felul de rime de rahat cum ar fi: ”sunt Mirel și-am capul chel” sau ”Care din voi e Mirel? Bănuiesc că ăsta chel...” ș.a.m.d.

Ca și când astea două motive n-ar fi suficiente pentru ca Mirel să fie un individ plin de complexe și frustrări, a venit un al treilea, dureros: Mirel Palada este subalternul lui Victor Ponta. Mirel nu este un tip inteligent, dar chiar și pentru el probabil este extrem de umilitor să fie subalternul unui bou renumit ca Victor Viorel.

De aceea, Mirel trebuie înțeles. Atât declarațiile sale de pe Facebook (despre care vă povesteam deunăzi), în care înjura oamenii care ies în număr mare la vot, cât și cele mai noi, emise miercuri seara la RTV, sunt de înțeles. La RTV, dacă nu urmăriți cumva, Palada a spus că ”oamenii din diaspora își iubesc atât de mult țara încât au fugit din ea” și că ”asta cu cozile din diaspora sunt o manipulare făcută de activiștii din presă ai lui Iohannis, filmulețele cu așa-zisele cozi sunt regizate de Adrian Sârbu”. Mirele, tată, nu te mai chinui! Du-te după șeful tău în concediu și, te rugăm noi, nu te mai întoarce niciodată.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: