Mischie a fost achitat, Ştefănoiu cere daune la stat

Curtea de Apel Alba Iulia l-a achitat definitiv şi irevocabil pe Nicolae Mischie în dosarul care în ianuarie 2005 i-a adus cătuşele pe mâini. Nicolae Mischie nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia instanţei, el mai având pe rol alte două procese în care este judecat pentru fapte asemănătoare şi de corupţie. Ambele dosare se află în faza de rejudecare la diferite instanţe, Curtea de Apel Timişoara şi Judecătoria Deva, după ce instanţele superioare au decis reluarea proceselor.

Judecătorii Curţii de Apel au avut de dat o sentinţă după ce hotărârea dispusă de instanţa inferioară în acest caz a fost atacată cu recurs atât de către Mischie, cât şi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fostul preşedinte al CJ Gorj fiind acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Mischie a fost condamnat iniţial la trei ani şi jumătate de închisoare de către Judecătoria Deva şi obligat să achite către Consiliul Judeţean Gorj suma de 82.653 lei, drept despăgubiri materiale. Sentinţa a fost atacată cu apel şi în noiembrie 2010 Tribunalul Hunedoara l-a achitat pe Mischie atât de pedeapsa cu închisoare pronunţată de instanţa de fond, cât şi de plata sumei de 82.653 de lei.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis ieri să menţină sentinţa Tribunalului Hunedoara, mai puţin în privinţa banilor pe care Mischie îi are de dat în baza deciziei luate de instanţa de fond. „Instanţa admite recursurile, încetează procesul împotriva inculpatului Mischie Nicolae şi dispune confiscarea sumei de 82.653 de lei de la acesta. Menţine restul dispoziţiilor”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia.

Ştefănoiu cere daune statului

Nicolae Mischie a fost arestat preventiv pentru cinci zile în acest dosar în ianuarie 2005, el declarând la acel moment că este nevinovat şi că totul reprezintă o înscenare a foştilor săi colegi de partid Victor Ponta şi Adrian Năstase. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de la acel moment, Emil Moţa, a condus ancheta respectivă, el acuzându-l pe Mischie de felul în care a modernizat casa de oaspeţi pe care Consiliul Judeţean Gorj o are în centrul municipiului Târgu Jiu. De asemenea, fostului preşedinte al CJ Gorj i s-a imputat atunci şi că o serie de drumuri din judeţ au fost pietruite sau asfaltate de o firmă a omului de afaceri Florentin (Relu) Ştefănoiu, fără respectarea procedurilor legale.

Ştefănoiu a fost şi el pus sub acuzare în acest dosar pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată. Florentin Ştefănoiu a fost achitat şi în procesul cu Mischie încă de la instanţa de fond, el afirmând acum că îşi va consulta un avocat şi va cere daune statutului român. „Nu se poate ca să fiu ţinut cu cătuşele la mâini timp de câteva săptămâni, să îmi fie distruse afacerile de le aveam la acel moment, iar acum să se confirme ceea ce eu spuneam atunci, că nu am nicio vină, şi eu să nu fac nimic. Normal că voi cere daune şi voi consulta specialişti în acest domeniu pentru a formula o cerere bine întemeiată. Mă bucur în special că s-a confirmat ceea ce am spus eu de la început, că am încredere în justiţie şi că mi se va dovedi nevinovăţia. Din păcate după atâţia ani”, afirmă Ştefănoiu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: