Mischie nu mai scapă de puşcărie

Zi cu ghinion pentru fostul preşedinte al PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean, magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara condamnându-l la o pedeapsă privativă de libertate în dosarul de corupţie pe care îl are pe rol de ani buni. Nicolae Mischie mai are o şansă de a scăpa de detenţie dacă sentinţa va fi anulată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, lucru care s-a întâmplat însă deja o dată.

Fostul baron de Gorj a mers ieri în capitala Banatului cu speranţa că magistraţii îi vor constata nevinovăţia, asta după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dispusese rejudecarea dosarului la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorii de aici au reluat judecata anul trecut, iar ieri, pe 13, au pronunţat verdictul, unul care nu diferă prea mult de cel al instanţei de fond, respectiv Tribunalul Gorj. Mischie a primit 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi patru ani pentru luare de mită, fapte pe care nu le-a recunoscut niciodată. El ar mai trebui să îl despăgubească pe omul de afaceri Clement Mocanu cu suma de peste 325.000 de lei, bani care consideră magistraţii că reprezintă lucrările pe care firma acestuia le-a făcut la proprietăţile fostului şef al Consiliului Judeţean.

Acuzaţii vechi

Ancheta în acest dosar a început în 2004, atunci când Mischie era în plină glorie la Gorj, în acel moment el fiind la al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. Acum, după două mandate petrecute pe tuşă, timp în care a fost nevoit să lase baltă politica şi să îşi rezolve problemele din justiţie, fostul preşedinte al social-democraţilor constată că judecătorii îl găsesc vinovat pentru acuzaţiile ce i-au fost aduse de procurorii DNA. Anchetatorii susţin că, în perioada în care conducea judeţul, Mischie şi-a renovat casele personale cu firma afaceristului Clement Mocanu, în vogă la acea vreme.

La Tribunalul Gorj, „Naşul” cum îi spuneau apropiaţii, a fost obligat să achite despăgubiri de aproape o jumătate de milion de lei noi, acum, la ani distanţă de la pronunţarea sentinţei respective, Curtea de Apel Timişoara reducând valoarea despăgubirilor. Pe tot parcursul procesului Mischie a adus muncitori care să spună că el a suportat costurile lucrărilor, prezentând şi documente fiscale, insuficient însă se pare pentru ca verdictul final să fie întors în favoarea sa, aşa cum s-a întâmplat în celelalte procese pe care acesta le-a mai avut pe rol. O decizie definitivă va fi dată însă în cazul acesta doar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, verdictul de ieri putând fi atacat cu recurs în următoarele 10 zile.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: