Mită de 1,4 milioane de euro la Ministerul Energiei. Consilierul lui Niţă, reţinut!

Un director din Hidroelectrica, Eugen Bradean, si un membru al consiliului de supraveghere al aceleiasi societati, Ioan Mihaila, au fost retinuti miercuri seara in cazul unui dosar de mita in valoare de 1,4 milioane euro pentru incheierea unui contract de furnizare de energie de aproape 263 milioane euro.

Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al S.C. Hidroelectrica S.A. si consilier al ministrului delegat pentru Energie, este acuzat de dare de mita, in timp ce Eugen Bradean, director de trading in cadrul S.C. Hidroelectrica S.A. si membru in cadrul Directoratului S.C. Hidroelectrica S.A., acuzat de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita, au fost retinuti pentru 24 de ore.

Reamintim ca HotNews.ro a relatat miercuri cum Conducerea Hidroelectrica a luat in calcul incheierea unui contract cu traderul de energie Energon Power& Gas SRL  care a depus, saptamana trecuta, pe OPCOM (bursa energiei) o oferta uriasa de cumparare de energie electrica.

Practic, urma sa raspunda ofertei care presupunea livrarea a 7  milioane MWh de energie (7 TWh), pe o perioada de 4 ani, la un pret foarte avantajos pentru cumparator. Unii membri ai Consiliului de Supraveghere, printre care si Remus Borza, s-au opus acestei tranzactii, fapt pentru care s-a  renuntat, deocamdata, la contractul cu Energon Power. Firma este din Cluj-Napoca si este controlata de omul de  afaceri Rares Criste.

Detalii pe HotNews.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: