Mitescu: Autoritatea lui Călinoiu este nulă

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, nu reuşeşte să facă faţă funcţiei pe care o deţine încât ar vrea să se ocupe şi de alte instituţii. Mia mult decât să se ocupe, Călinoiu vrea să controleze. Preşedintele CJ Gorj vrea să ştie unde se duce fiecare bănuţ gestionat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Inspectorul general adjunct al IŞJ Gorj, Gheorghe Mitescu, i-a răspuns lui Călinoiu că acest lucru nu intră în atribuţiile sale.

Deşi nu are niciun drept să se implice, miercuri în Colegiul Prefectural, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, le-a cerut reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj să se întâlnească astăzi pentru a discuta în ce fel trebuie cheltuiţi banii primiţi de inspectorat şi unde trebuie aceştia să ajungă. Acesta vrea să ştie unde ajunge fiecare bănuţ cheltuit de inspectorat, care sunt şcolile din judeţ care beneficiază de finanţare.

 „O să vorbesc şi cu primarii din fiecare localitate despre dimensionarea cheltuielilor de funcţionare la şcoli. Care sunt ele şi ce măsuri trebuie să luăm pentru a le reduce cu cel puţin 20%. Pe această temă vreau să discutăm astăzi, atât cu prefectul Judeţului Gorj, cât şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj. Totodată aş vrea să se prezinte şi rezultatul comisiei din teritoriu şi să realizăm un program de perspectivă”, declară Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj consideră că nu e treaba lui Ion Călinoiu cum sunt cheltuiţi banii la Inspectorat, iar autoritatea sa în acest domeniu este nulă, alţii fiind cei care trag la răspundere modul în care se vor fac cheltuielile. „Noi nu ne subordonăm Consiliului Judeţean Gorj. Din acest punct de vedere autoritatea preşedintelui Ion Călinoiu este nulă. Repet, este nulă. Nu avem de ce să-i dăm raportul cu ce facem noi cu banii, alţii sunt cei care ne monitorizează activitatea şi cei care trebuie să ştie aceste lucruri. Cu preşedintele Consiliului Judeţean noi nu avem decât o relaţie de colaborare şi nu de supunere”, susţine Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct ISJ Gorj.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: