Mitrescu: ”Consiliul de Supraveghere este format din babalâci şi şomeri”

Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului „Energia“ din cadrul Complexului Energetic Rovinari, nu este de acord cu cei şapte membri din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Spune despre membri că sunt ”nişte babalâci” și existau mult mai mulți tineri care putea face față acestei provocări. Despre componența Directoratului, Mitrescu spune că în mod sigur noul guvern își va impune proprii oameni, așa că actualii directori își pot căuta de muncă.

Sindicaliștii din minerit și energie nu aprobă componența Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Constantin Mitrescu, sindicalist la CE Rovinari, este de părere că în minerit și energie sunt mult mai mulți tineri capabili să facă față acestei funcţii. ”Mulți dintre membri nu au ce căuta în acest Consiliu. Practic, astea au fost criteriile de selecție dar să pui pe acești babalâci Baican și Viorel Marian când sunt atâția specialiști tineri care au studiat în alte țări. Asta este, un consiliu de pensionari și șomeri”, a declarat Constantin Mitrescu. 

CEO nu mai are cale de întoarcere

Constantin Mitrescu, sindicalist șef la CE Rovinari, spune că realizarea noii entități energetice este certă chiar și în condițiile schimbării guvernului Ungureanu cu un guvern USL. ”Toți pașii sunt făcuți  Dacă mă întrebați înainte de ședința AGA poate vă ziceam că am îndoieli dar acum că s-a ținut ședința nu mai există cale de întoarcere. Practic, acum se așteaptă eliberarea actelor, asta mai lipsește. Cert este că și USL a avut un astfel de proiect și cred că îl va susține în continuare”, a declarat Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului ”Energia” Rovinari.

Directori noi

Mitrescu a mai adăugat faptul că schimbarea actualilor directori este inevitabilă. USL-ul îşi va impune proprii directori la cârma divizilor miniere și energetice. ”Părerea mea că îşi vor pune proprii directori. Pe de o parte este firesc, dar mai firesc ar fi să aleagă pe criterii de performanță în domeniu respectiv și nu după culoare. Influența, dar şi presiunea va fi uriașă. Viitorul ministru va avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte Directoratul”, a precizat Constantin Mitrescu.

ABŢINERE

Mitrescu a menţionat faptul că are cunoștință că membrii Fondului Proprietatea nu au fost de acord cu toți cei cinci membri ai Consiliului de Supraveghere selectați de minister și consultant. ”În cazul a doi membri din cei cinci, Fondul Proprietatea s-a abținut de la vot. Nu știu care sunt cei doi membrii”, a declarat Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: