Mitrescu: Ruşeţ are doar calitatea de consilier al directorului

Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari, le-a transmis salariaţilor că Ion Ruşeţ nu mai vorbeşte de câteva săptămâni în calitate de lider sindical, aşa cum vrea să dea impresia. Ruşeţ nu mai are decât calitatea de consilier al directorului, a spus Mitrescu despre fostul lui coleg din FNME.

Reporter: Sindicaliştii din CE Oltenia anunţă proteste de amploare. Care sunt nemulţumirile?

C.Mitrescu: Abuzurile asupra salariaţilor sunt unele fără precedent. Administraţia CE Oltenia nu mai recunoaşte sindicatele, nu mai recunoaşte legile. Anul 2014 a început cu încălcări grosolane ale contractului colectiv de muncă. În contract scrie că prima de vacanţă se acordă integral cu cinci zile înainte de concediu, dar administraţia a stabilit prin hotărâre de Directorat să se dea o parte acum, restul în a doua jumătate a anului. Este o măsură abuzivă, care nu a fost negociată cu federaţiile semnatare ale CCM. Mai mult, salariaţii care au primit în ianuarie legal prima de concediu integral au aflat în februarie că li se reţin toţi banii. Sunt multe abuzuri, este şi această reorganizare care se face fără consultarea sindicatelor.

Rep.: Administraţia invocă faptul că există un alt sindicat, care este majoritar, cel reprezentat de domnul Ruşeţ…

C. M.: Ca să fie clar pentru toată lumea, Ruşeţ are în prezent doar calitatea de consilier al directorului. Ion Ruşeţ nu mai este lider sindical din 11 ianuarie, când a plecat din FNME. Că vrea să facă un alt sindicat, că spune că va fi majoritar, asta rămâne de văzut, eu nu cred că o să-l facă aşa cum crede dumnealui. Până atunci însă este doar consilier al directorului şi vorbeşte în această calitate. Eu nu înţeleg cum recunoştea în 11 ianuarie că este o oarecare incompatibilitate între calitatea de sindicalist şi cea de consilier al directorului şi îşi justifica aşa plecarea, iar a treia zi spune că face un sindicat care să reprezinte oamenii. Face un sindicat al administraţiei.

Rep.: Credeţi că vor veni oamenii la proteste?

C.M.: Da, eu mă tem că vor veni mult mai mulţi decât 200 cât am spus noi, pentru că supărarea oamenilor este foarte mare.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: