Mocioi: Gorjenii vor învinge maşinăria de furat voturi a PSD

Niculina Mocioi, preşedinte PP-DD Gorj, a comentat, la finalul campaniei, câteva dintre incidentele electorale, dar şi strategia de campanie a PSD Gorj. Deputatul PP-DD spune că a mai traversat şi alte campanii electorale, însă de data aceasta liderii PSD au călcat în picioare totul în speranţa că vor obţine cât mai mult la alegerile din 25 mai. Mocioi apreciază că tema acestei campanii nu a fost Parlamentul European şi că la PSD tema a fost „unde mai dăm o pomană electorală mâine“. Deputatul PP-DD nu exclude posibilitatea de a se încerca fraudarea alegerilor de către partidele aflate la guvernare, dar speră că gorjenii vor învinge.

Rep.: Credeţi că vor ieşi gorjenii, duminică, la vot? Aveţi un mesaj pentru ei?

N.M.: Chiar mă tem că nu vor ieşi. Oamenii sunt dezamăgiţi de guvernarea ţării, de clasa politică şi în ultimii ani au hotărât să nu mai acţioneze, adică să nu mai voteze. Aceasta este arma lor. Acum ei sunt foarte importanţi. Ei decid. De 25 de ani, se rotesc aceleaşi feţe, cu aceleaşi metehne, care nu fac nimic pentru oamenii din stradă. Trebuie să îşi dea seama că pachetele, grătarele, tochitura cu mămăligă sau ce mai dă PSD nu le ţine de foame şi de aici înainte. Pe 25 mai sunt alegerile europarlamentare, iar în judeţul nostru sunt şi alegeri pentru colegiul 2 de Senat. Din păcate, tema Parlamentului European nu a fost dezbătută. În această perioadă, românul a urmărit războiul dintre cele două Palate şi a înţeles foarte puţin din ceea ce înseamnă Parlamentul European. Lumea ar fi trebuit să ştie că aproximativ 70% din ceea ce reprezintă legislaţia din România este lucrată la Bruxelles. Ieşiţi la vot! Înainte să votaţi un partid politic la PE gândiţi-vă cum acţionează acel partid în Parlamentul românesc. PSD a pus taxa pe stâlp, a majorat acciza şi câte şi mai câte. Asta va face şi în PE.

Rep.: Vorbiţi foarte mult despre dezamăgirea oamenilor. Cum i-aţi simţit în această campanie?

N.M.: Eu discut cu oamenii în fiecare săptămână, nu trebuie să fie campanie ca să fiu în mijlocul lor. Simona Man, candidatul nostru pe colegiul 2 de Senat, Dan Diaconescu, şi alţi lideri ai PP-DD au venit în Gorj de mai multe ori şi au vorbit cu oamenii. Sunt de aceeaşi părere cu mine. Oamenii sunt mult mai plini de nevoi decât până acum, mai ales că şomajul creşte de la o lună la alta. Foarte puţini sunt cei care mai au o speranţă pentru viitor. Aceasta este marea problemă a României, nu oferă o perspectivă. De câte ori auziţi: nu ai ce să mai faci în România? Ştiţi ce au înţeles liderii PSD din asta şi ce speranţă s-au gândit ei să ofere? Pomeni electorale. Numai în ultimele două zile am văzut că foarte mulţi s-au axat pe pomeni electorale. Nu mai ştiu ce înseamnă biserică sau unitate de învăţământ, se face campanie fără să se mai ţină cont de nimic. Dacă nu era nici un eveniment atunci plăteau să se facă unul. Şi tot aşa. Este incredibil cum au sfidat orice lege, inclusiv a bunului simţ, şi cum au jignit gorjenii gândindu-se că pentru o porţie de mămăligă vor vota pe cineva care a lăsat fără pâine pe masă mii de angajaţi de la Citex şi un partid care minte de doi ani. În această campanie, ca şi în altele, PSD a promis şi a promis şi a promis. Că doar nu-i doare gura pe Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru sau pe alţii să promită. A promis domnul Costoiu atât de multe şcoli încât nu vom avea destui elevi ca să înveţe. Mă întrebaţi la început cum am găsit oamenii în această campanie. Mi-aduc aminte de o femeie care mi-a spus că nu are cu ce să-şi trimită copilul la şcoală şi că nu are ce să pună pe masă. Să înveţe pe burta goală, aceasta este deviza PSD.

Rep.: Care credeţi că va fi rezultatul acestor alegeri? PSD vorbeşte de 50%.

N.M.: Toate celelalte partide nu pot munci cât pot fura cei de la guvernare. Din nefericire aceasta este concluzia după această campanie ilegală făcută de PSD, opulentă şi după ce am văzut la social-democraţi comportament de moşieri. Legislaţia este respectată de partidele mici, nu de cele aflate la guvernare. 50%? Domnul Călinoiu spunea 70%. PSD va avea o surpriză neplăcută. Nu exclud încercări de fraudare a rezultatului alegerilor. Sper ca organele statului să-şi facă datoria. Dacă PSD va obţine un scor mare, în acest judeţ unde 19 mii de mineri sunt tracasaţi şi stresaţi la serviciu, unde nu se construieşte nimic, unde creşte şomajul şi mai ales, un judeţ condus după reguli comuniste şi fără alternativă, atunci va obţine un scor bun doar dacă va fura. Şi da, PSD ştie să fure. Dar vă spun, nu vom închide ochii şi vom sesiza orice ilegalitate din secţiile de votare. Aş vrea să întreb un lucru. Gorjeni, PSD câştigă alegerile în Gorj? M-am întâlnit cu mii de oameni în campanie şi toţi mi-au spus NU. Gorjenii trebuie să fie mai puternici decât maşinăria de furat voturi a PSD.  

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: