Mocioi: Liderii sindicali nu sunt lăsaţi la dezbaterea ACL

Sindicaliştii din minerit şi energie se vor întâlni astăzi la Rovinari cu conducerea Alianţei Creştin Liberale pentru o dezbatere de lucru. Prezent la discuţii va fi şi fostul ministru al economiei, Varujan Vosganian. Au fost invitaţi sindicalişti din toate federaţiile, spre nemulţumirea administraţiei CE Oltenia, care face presiuni pentru ca unii dintre ei să nu participe.

Deputata PDL Niculina Mocioi a declarat că are informaţii că se fac presiuni asupra sindicaliştilor să nu participe la dezbaterea pe minerit. La întâlnirea programată pentru astăzi, ora 16, la Casa de Cultură din Rovinari, au fost invitaţi sindicalişti de la toate federaţiile, dar şi administraţia CE Oltenia.

“Au fost invitate toate sindicatele, mă refer la reprezentanţii din SMEO, Univers, FNME. Este adevărat că în urma unor discuţii pe care le-am avut personal cu o parte din sindicalişti am înţeles că se fac şi presiuni asupra unor sindicalişti să nu participe la întâlnirea de joi. Sper că dumnealor vor cântări mult şi vor alege să reprezinte oamenii, pentru că de asta sunt în acele sindicate, să reprezinte oamenii, nu administraţia sau PSD”, a declarat Niculina Mocioi.

ACL a invitat la dezbaterea pe problemele din minerit şi energie pe foştii miniştri ai economiei Varujan Vosganian şi Lucian Bode, deputata Andreea Paul şi pe Cătălin Predoiu, cel desemnat premier în cazul în care Klaus Iohannis va câştiga alegerile. “Varujan Vosganian a fost cel care a lucrat la strategia energetică a USL prin care s-a decis înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. A lucrat la strategie, a crezut în CE Oltenia ca entitate mare, a ajutat-o pe vremea când era ministrul Economiei, din păcate vedeţi unde a ajuns în acest moment complexul”, a precizat Dina Popescu, copreşedinte ACL Gorj.

Tema dezbaterii de astăzi este „Energia pe cărbune, vitală în strategia energetică naţională”.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: