Mocioi: Lucrăm la nişte soluţii pentru problemele din CEO

Deputatul Niculina Mocioi, prim-vicepreşedinte PDL Gorj, a declarat că Alianţa Creştin Liberală (ACL) lucrează la stabilirea unor măsuri ce ar trebui luate pentru sistemul minier şi energetic din Gorj. Ea a comentat şi anunţul lui Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD, de a încheia un parteneriat de susţinere politică cu Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). Dacă cei de la SMEO aleg PSD, Mocioi nu exclude un acord cu liderii de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME).

Deputata Niculina Mocioi a comentat declaraţia lui Ion Călinoiu, privind semnarea unui parteneriat de susţinere între PSD şi SMEO. „Am văzut că îşi doreşte să încheie un pact cu sindicaliştii ai buni. Mai nou şi sindicaliştii sunt împărţiţi în buni şi răi. Sunt curioasă ce le-ar mai putea promite în contextul în care minerii şi energeticienii au avut pierderi de 600 de lei la salarii“. Întrebată dacă ACL ar încheia un pact cu FNME, Mocioi nu exclude această variantă. „Deocamdată se ştie că PSD vrea pact cu SMEO. În ceea ce ne priveşte sunt deschise orice posibilităţi. Ne interesează economia Gorjului pentru că aici trăim şi e important ca societatea CE Oltenia să reziste. Dacă CE Oltenia rezistă gorjenii vor avea o pâine de pus pe masă“, a declarat Mocioi.

Deputata mai spune că alianţa va propune câteva soluţii pentru sistemul minier. „Nu suntem noi cei care au nenorocit sistemul şi dacă Puterea nu poate să facă nimic, intenţionăm să venim cu nişte soluţii la problemele din minerit şi energie. Lucrăm la asta“, a declarat acesta.

SPRIJIN

Vicepreşedintele FNME, Constantin Mitrescu, spune că federaţia va încerca mai degrabă să convingă oamenii să nu voteze un anumit candidat, el referindu-se la Victor Ponta. „FNME nu se gândeşte să sprijine vreun candidat, dar cred că FNME va da un comunicat pe cine să nu voteze. Nu ne interesează cu cine votează, dar le-am atrage atenţia cu cine să nu voteze. Păi când afirmi că ai salvat de la faliment CEO în condiţiile în care cei 19 mii ştiu bine că nu e aşa… Nu mă minţi doar pe mine, ci pe toţi cei 19 mii de oameni“.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: