Mocioi: PP-DD Gorj nu negociază alianţe în Consiliul Judeţean

Niculina Mocioi, preşedintele interimar al PP-DD Gorj, dezminte zvonurile potrivit cărora reprezentanţii partidului din Consiliul Judeţean vor forma o alianţă cu PDL şi PNL, ori că vor trece de partea PSD. Mocioi spune că, în cazul unei rupturi a USL, fiecare dintre cele două grupări se vor crampona de PP-DD. În momentul de faţă, PP-DD Gorj se pregăteşte pentru alegeri interne, Niculina Mocioi neavând contracandidat la funcţia de preşedinte.

Rep.: Neînţelegerile din USL pentru posturile vacante de consilieri se accentuează. Preşedintele PDL Gorj a declarat că şi-ar dori o alianţă cu PNL şi PP-DD, pe de altă parte consilierii PSD sunt convinşi că reprezentanţii PP-DD din Consiliul Judeţean vor trece de partea lor. Cum stau lucrurile cu adevărat?

N.M.: PP-DD rămâne neutru faţă de alianţele din Consiliul Judeţean. PP-DD nu a stabilit nici un soi de alianţă, iar consilierii PP-DD nu sunt poziţionaţi nici cu mişcările de dreapta, nici cu puterea. Până în prezent, nu am avut nici un fel de discuţii cu nici un lider judeţean şi nici la nivel central nu s-au purtat discuţii referitoare la o posibilă alianţă. În momentul de faţă, PP-DD merge singur în Consiliul Judeţean şi votează fiecare proiect în funcţie de interesele comunităţii. Ca atare, PP-DD Gorj exclude alianţele din Consiliul Judeţean, acestea sunt scenarii, iar oricare dintre grupări se va crampona de PP-DD. În plus, alianţele se stabilesc de sus în jos. Marţi, vom avea Comitetul Executiv la care vor participa toţi parlamentarii şi unde se va stabili unde ne vom poziţiona pe scena politică.

Rep.: Ştim că se pregătesc alegeri la nivelul PP-DD Gorj. S-a stabilit calendarul?

N.M.: Conferinţa judeţeană de alegeri se va organiza pe data de 15 februarie la Hotel Brâncuşi începând cu ora 11.00. Vom avea alături de noi conducerea PP-DD de la nivel central: preşedinta PP-DD, Simona Man şi secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu. La şedinţă sunt aşteptaţi 230 de delegaţi din toate organizaţiile locale.

Rep.: Veţi candida pentru funcţia de preşedinte al PP-DD Gorj?

N.M.: Da. Ca preşedinte, conform statutului nostru, voi candida pe aceeaşi listă a Biroului Judeţean. Am ales să merg cu aceeaşi echipă cu care am coordonat alegerile locale şi parlamentare şi alături de care am avut rezultate bune.

Rep.: Aveţi vreun contracandidat?

N.M.: Mi-aş fi dorit să am un contracandidat pentru că îmi place competiţia, dar datorită faptului că am mers pe o conducere colectivă şi că suntem împreună de doi ani, colegii mei au decis să-mi dea mie girul ca preşedinte şi să candideze pe lista mea. Le mulţumesc pentru încredere şi consider că alegerile din 15 februarie ne vor consolida şi mai mult echipa. Suntem un nucleu de 41 de membri de partid care şi-au făcut foarte bine treaba şi au dorinţa şi determinarea de a lupta în continuare pentru a reforma actuala clasă politică.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: