Modroiu: Canalizarea de la Iaşi poluează Amaradia

Ion Modroiu, fostul primar al comunei Drăguţeşti, face noi acuzaţii privind activitatea primăriei din localitate. Acesta susţine că sistemul de canalizare din satul nou Iaşi, satul de strămutaţi, nu este funcţional şi că poluează râul Amaradia ce trece prin localitate. Vicele Irinel Ungureanu, devenit primar după încetarea mandatului lui Vasile Moşoiu, a precizat în prima fază că sunt probleme la sistemul de canalizare, după care a revenit şi a spus că totul funcţionează ca la carte.

Sistemul de canalizare din satul nou Iaşi a fost realizat în urmă cu şapte ani pe fonduri europene, la vremea respectivă scaunul de primar fiind ocupat de Ion Modroiu. Acesta spune în prezent că sistemul de canalizare nu este funcţional şi că toate mizeriile sunt deversate în râul Amaradia. „Canalizarea este făcută pe fonduri europene, pe SAPARD, eu am finalizat lucrarea în 2008, am pus-o în funcţiune, a mers după care nu a mai mers. Din 2008 nu mai funcţionează, a fost trasă pe dreapta şi se deversează mizeria în Amaradia. Eu l-am informat şi pe vicele primar de acum şi mi-a zis că se interesează la firma de la Craiova. Practic le trebuie nişte microbacterii care nu costă mai mult de 4.000 lei, dar interesele sunt mari pentru că staţia face zgomot, consumă curent şi de ce să facă dacă e mai simplu aşa”,  a spus Ion Modroiu, fostul primar din Drăguţeşti.

În satul de strămutaţi trăiesc în prezent circa 200 de familii care în toţi aceşti ani au plătit canalizare fără ca ea să funcţioneze corect, spune Modroiu. „S-au cheltuit la vremea respectivă 3,6 milioane de lei, fonduri europene, pe o lungime de 2,5 kilometri. Amaradia este poluată cu detergenţi cu tot felul de mizerii. Contorul de apă de acolo nu funcţionează, eu ştiu principiul de funcţionare pentru că am fost interesat la vremea respectivă”, a spus Ion Modroiu, fostul primarul din Drăguţeşti.

Întrebat despre probleme sesizate de fostul primar Modroiu, viceprimarul comunei Drăguţeşti a spus iniţial că lucrarea nu este finalizată, după care a revenit şi a precizat că sistemul de canalizare este funcţional. „Eu ştiu că nu este finalizată canalizarea, acolo trebuie să punem o staţie. Eu acum vreau să mă pun la punct cu toate proiectele pe care le avem şi să văd şi eu cum stau lucrurile.

Canalizarea este funcţionabilă, totul este în regulă. Nu au fost probleme cu canalizarea, oamenii sunt rău intenţionaţi.”, a spus viceprimarul din Drăguţeşti.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: