Modroiu l-a „turnat” pe Moşoiu pentru o asfaltare neautorizată

Fostul primar din Drăguţeşti, Ion Modroiu, l-a reclamat la Parchetul Judeţean pe succesorul său în funcţie, acuzându-l de comiterea unor posibile nereguli. Acesta susţine în plângerea lăsată pe masa procurorilor că Vasile Moşoiu s-a apucat de asfaltarea unui drum din localitate fără să aibă autorizaţie de construcţie şi înainte de a se desfăşura licitaţia pentru desemnarea firmei care să execute lucrările.

Fostul edil afirmă că drumul este aproape asfaltat în totalitate, deşi, procedural primăria este încă în faza organizării licitaţiei în sistem electronic. Modroiu susţine că astfel de lucruri reprezintă o încălcare gravă a legislaţiei şi consideră că o anchetă în acest caz poate lămuri lucrurile.  „În programul electronic al licitaţiilor, SEAP, la proceduri de atribuire – cereri de oferte, în cadrul invitaţiilor de participare, autoritatea contractantă fiind comuna Drăguţeşti, figurează anunţul cu numărul 183049/07.11.2008, privind asfaltarea drumului sătesc din Cârbeşti. Consider că ne aflăm în cazul comiterii unei ilegalităţi, dată fiind starea de lucruri existentă, respectiv execuţia aflată în plină desfăşurare, neexistând nici măcar autorizaţie pentru aceasta, şi, totodată, şi în stadiul de invitaţie de participare, respectiv licitaţia. Consider că legislaţia a fost încălcată în mod grav şi nu se pot trece cu vederea asemenea fapte”, spune fostul edil.

Actualul primar, Vasile Moşoiu, spune că nu îşi face nici un fel de probleme în privinţa plângerii depuse împotriva sa. Acesta afirmă că primăria Drăguţeşti nu a plătit nici un leu pentru asfaltul turnat până în prezent şi declară că aşteaptă orice organ de control pentru a clarifica lucrurile. Edilul susţine că mai are un drum în lucru în condiţii similare şi nu exclude posibilitatea de a fi reclamat şi pentru asfaltarea respectivă. Moşoiu spune că preferă să facă un lucru şi să fie reclamat pentru acel lucru, decât să plătească un pod şi să nu se realizeze nimic, aşa cum susţine că s-a întâmplat în vremea predecesorului său.

„Nu ştiu ce e mai grav, eu să fac un drum şi primăria să nu plătească un leu până acum, dar îl fac pentru că vine iarna şi aşa intrăm cu el în anul viitor, sau să plăteşti un pod, aşa cum a făcut domnul Modroiu, şi să nu fie făcut podul. E foarte bine dacă vine cineva şi controlează pentru că se lămuresc lucrurile. Eu am promis că rezolv problemele şi asta voi face în comună. Nu ştiu cât e de documentat domnul fost primar şi e treaba dumnealui când formulează asemenea acuzaţii”, spune şi Moşoiu.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: