Morega- atac la Crin Antonescu şi Dian Popescu

Fostul şef al PNL Gorj, deputatul Dan Morega, critică dur anunţul lui Crin Antonescu de a forma un guvern din umbră, ca alternativă la actuala putere, el fiind la fel de nemilos cu acuzaţiile şi la adresa succesorului său în funcţie, Dian Popescu. Parlamentarul independent îşi exprimă opiniile într-o manieră virulentă la adresa ex-colegilor săi.

Şeful PNL este criticat pentru că se visează prim-ministru, Morega fiind convins că partidul nu va ajunge prea curând în postura de a da ţării un nou şef de guvern.

„Acum o săptămână vorbea de un guvern de tehnocraţi care să gestioneze ţara, lucru cu care şi eu sunt de acord. PSD are şi el însă un cabinet din umbră, dar cel al PNL-ului se dovedeşte a fi doar o umbră de guvern. Crin Antonescu are un cabinet virtual şi îi doresc succes, dar în lumea reală România nu va avea niciodată aşa ceva pentru că structura lui este total anapoda. A unificat ministerele şi a crede că astfel a devenit mare om şi specialist în administraţie centrală. Din cei propuşi de Crin îl apreciez pentru competenţă pe Andrei Marga, pe care orice partid cu bun simţ ar fi putut să îl pună să managerieze Ministerul Educaţiei. Mariana Câmpeanu, Teodor Meleşcanu şi fostul şef al ANAF-ului, Daniel Chiţoiu. Este inadmisibil ca un om pragmatic, provenit din economia reală, cum e fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, să fie lăsat în afara acestui guvern“, a spus Morega. Acesta a adăugat că Antonescu nu va fi prim-ministru niciodată. „Degeaba va vota Delegaţia Permanentă cest guvern din umbră pentru că Antonescu va ajunge premier când voi fi eu Patriarhul României. Mitropolit mai am timp să ajung…”, spune „sfântul de la Padeş”.

Dian, făcut cu ou şi cu oţet

Deputatul independent nu a răbufnit doar la adresa lui Crin Antonescu, ci şi la adresa succesorului său la şefia PNL Gorj, Dian Popescu. Logica declaraţiilor lui Morega arată că acesta încă nu se lasă scos din jocurile politice chiar dacă nu mai conduce o organizaţie de partid, fie ea şi una din opoziţie. „Dian ar trebui să-mi mulţumească pentru că l-am făcut preşedinte de două ori într-un an de zile. Vreau să-i spun acum că valoarea lui intrinsecă şi mintea lui este cât o nucă încuiată. Calităţile lui sunt discutabile pentru că este un demagog, un om strict al interesului. Câinele moare de drum lung şi Dian de grija mea. Puteam să-l critic înainte de alegerile din partid, dar nu m-am implicat pentru că puteam să vorbesc şi cu delegaţii să nu-i dea votul. El trebuie să înveţe că politica se face cu realism, nu cu demagogie, aşa cum este programul lui pe 5 ani. Promisiunile lui de când a fost ales pot fi îndeplinite doar dacă PNL devine partid unic, dar nici atunci nu va fi un Guvern cu 41 de ministere ca să prindă şi el un post la Gorj, aşa cum a promis. În prima Delegaţie Permanentă a organizaţiei va trebui să-şi rectifice acest comportament pentru că, altfel, în 2012 va fi iedul sacrificat. La locale nu va obţine nici jumătate din cât a promis. Eu ţin doar să-i spun că s-a deschis sezonul de vânătoare la jivine şi maidanezi şi am muniţie pe ţeavă şi sunt pregătit pentru o iarnă lungă”, mai spune Morega.

„Eu ţin doar să-i spun lui Dian Popescu că s-a deschis sezonul de vânătoare la jivine şi maidanezi şi am muniţie pe ţeavă şi sunt pregătit pentru o iarnă lungă“

Dan Ilie Morega

„Dian ar trebui să-mi mulţumească pentru că l-am făcut preşedinte de două ori într-un an de zile. Vreau să-i spun acum că valoarea lui intrinsecă şi mintea lui este cât o nucă încuiată“

Dan Ilie Morega

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: