Morega, acuzat că a măsluit sondajele

Sondajele de opinie date publicităţii de Dan Ilie Morega zilele trecute au reuşit să-i deranjeze pe toţi cei care se cred mai populari decât apar studiile sociologice. Nicolae Budică este consilier local PAS la Tismana şi aspiră la funcţia de primar. Morega l-a plasat în sondaj abia pe locul al treilea, iar Budică a explicat pentru Radio Infinit cum şi-a dat seama că sondajele date publicităţii nu sunt cele reale.

Aţi fost cotat cu 12,1% la Tismana, după actualul primar Buzianu care are 28% şi Slivilescu de la PSD cu 24%. Cum vi se pare?

N. Budică: Ca să vedeţi cât de reale sunt aceste date, eu vă spun că am fost sunat aseară de Dan Ilie Morega şi mi s-au comunicat alte date. La fiecare a mai luat câteva procente. La mine era 15,7%, am reţinut asta, iar acum vedeţi cât s-a dat publicităţii.

Înseamnă că aţi mai recuperat din diferenţa faţă de domnul Slivilescu.

N. Budică: Astea au fost cifrele pe care mi le-a comunicat aseară, când m-a sunat la ora 22.00. Dacă nu a citit corect de pe hârtie nu ştiu, ori când mi-a spus mie, ori când v-a spus dumneavoastră. Chiar mă felicita că stau bine în sondaje şi să avem grijă ce facem acolo. Asta mi-a zis şi am stat de vorbă vreo 20 de minute.

Dacă staţi aşa de bine, de ce nu v-a luat la UNPR?

N. Budică: Am primit o propunere de la dânsul să vin la UNPR. Eu am colaborat cu dumnealui, l-am ajutat la alegeri. Aşa cum este Cosmin Popescu, pe care îl laudă toată lumea, mie mi s-a părut că şi domnul Morega ar putea să facă multe lucruri în zonă.

Să înţeleg că nu credeţi în sondajul UNPR?

N. Budică: Nu ştiu cine a făcut sondajul, dar eu în zona centrală din Tismana nu am văzut pe nimeni. Oricum mie procentul de 28% al primarului nu mi se pare mare şi poate fi demontat. Cei doi, Buzianu şi Slivilescu, reprezintă partide mari, ceea ce contează, dar eu cred că până în toamnă, cu o campanie bună, rezultatul poate fi schimbat.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: