Morega: Barbu a încălecat PNL Gorj, inclusiv pe Vâlceanu

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a comentat avertismentul dat de Tudor Barbu liberalilor care dau declaraţii presei. Morega îl acuză pe Barbu de faptul că vrea să instaureze o dictatură hiper-comunistă.

Rep.: Domnul Tudor Barbu ameninţă liberalii care vorbesc prea mult cu presa. Cum comentaţi?

D.I.M.: Se pare că Barbu a încălecat PNL, inclusiv pe Vâlceanu. Aici trebuie unul tot la fel de abil şi dur, care să lovească acolo unde trebuie, pentru că ăsta este un stranier de Gorj, care n-are ce căuta să conducă organizaţia judeţeană. Stranierii să plece la locurile lor, sunt destui oameni capabili de la liberali care să poată conduce, în calitate de copreşedinţi, Partidul Naţional Liberal. Atâta timp cât el nu cunoaşte structura organizaţiei locale, nu cunoaşte oamenii, nu cunoaşte comunele, nu cunoaşte satele, nu cunoaşte tradiţiile, nu are ce căuta la conducerea organizaţiei judeţene. PNL Gorj nu are nevoie de un fanfaron care să dicteze prin comunicate de presă în mod discreţionar, crezându-se că este la OTV-ul lui Dan Diaconescu şi persiflându-i pe liberali, aşa cum proceda cu diverşi interlocutori, care intrau în direct cu el la OTV. El impune liberalilor să nu mai vorbească nimeni nimic, ori tocmai asta înseamnă liberalism, înseamnă că poţi să-ţi exprimi opiniile, ori el nu mai vrea opinii, nu mai vrea nimic, vrea un partid mai ca partidul comunist. Şi atunci se putea discuta într-un cadru organizat. Barbu vrea să instaureze o dictatură hiper-comunistă şi este regretabil că nu iau poziţie foarte mulţi pentru că este o stare de panică şi de frică.

Rep.: Pe cine credeţi că avertizează Tudor Barbu, pe Marcel Romanescu sau pe Ion Iordache?

D.I.M.: El a făcut referire, în general, la toţi, dar vizaţi au fost cei doi prin ricoşeu. El vrea să înţeleagă toţi că el este baştanul. Consider extrem de necesar ca cei din conducerea PNL să aibă o discuţie la Bucureşti şi să stabilească un gorjean, că ne-am săturat de venetici: venetic- Călinoiu care a distrus judeţul Gorj, venetic- Barbu, care n-a făcut nimic pentru Gorj şi care nici măcar nu răspunde primarilor la telefon.

Rep.: Credeţi că PNL Gorj va fi taxat de electorat în condiţiile în care îl va susţine pe Tudor Barbu pentru încă un mandat de senator?

D.I.M.: PNL Gorj va pierde foarte multe voturi în condiţiile în care îl vor pune pe Barbu pe listă pentru încă un mandat de senator, pentru că acum alegătorii se mai uită şi la om. Dacă îl pun pe Barbu pe locul I nu-l va vota nici dracu, poate să fie şi PNL cu siglă de aur.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: