Morega: Călinoiu nu are contracandidat la şefia Regiunii Oltenia

Fostul deputat Dan Ilie Morega îl vede deja pe Ion Călinoiu ca preşedinte al Regiunii Oltenia, mai ales după ce Ion Prioteasa a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Dolj. Morega spune că lui Prioteasa nu i-au ieşit pasenţele din cauza Olguţei Vasilescu. Ba mai mult, este convins că Ion Călinoiu are încă de pe acum voturile pesediştilor de la Olt, Vâlcea, Gorj şi a unora dintre primarii Doljului.

Rep.: Ion Călinoiu a fost votat în funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional. Cum vedeţi ascensiunea sa ?

D.I.M.: Alegerea lui Ion Călinoiu în funcţia de vicepreşedinte PSD, la nivel naţional, este primul pas spre funcţia de preşedinte al Regiunii Oltenia. Ion Călinoiu nu are mai contracandidat la şefia Regiunii Oltenia, după ce Ion Prioteasa a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Dolj. Chiar dacă vor exista contracandidaţii, aceştia vor fi doar formali.

Rep.: Credeţi că s-au făcut înţelegeri în acest sens?

D.I.M.: Jocurile s-au făcut la alegerea vicepreşedinţilor regionali. Au fost mulţi candidaţi, dar voturile au fost mai uşor de obţinut. Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, cel care a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Regiunii Oltenia, este unul dintre apropiaţii lui Ion Călinoiu şi cu siguranţă preşedintele Consiliului Judeţean Gorj va obţine voturile celor de la Olt. În momentul de faţă, Călinoiu are deja în traista sa voturile Gorjului, Oltului, Vâlcei şi ale unora dintre primarii Doljului. Cred că îl va atrage de partea sa, cu uşurinţă, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Rep.: Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost victima jocurilor făcute la nivel naţional?

D.I.M.: Problemele au apărut în cadrul organizaţiei PSD Dolj. La nivel naţional, jocurile s-au făcut bine. Doljul nu avea cum să ia două funcţii de vicepreşedinte. Lui Ion Prioteasa nu i-au ieşit pasenţele pentru că Olguţa Vasilescu a fost susţinută pentru una din funcţiile de vicepreşedinte de la Organizaţia de Femei a PSD.

Rep.: Ce credeţi că ar trebui să facă Ion Călinoiu, pentru Gorj, odată ce va obţine funcţia de preşedinte al Regiunii Oltenia?

D.I.M.: Călinoiu va trebui să-şi spele păcatele pentru cele trei mandate de la Gorj. Va trebui să se uite special la Gorj pentru că Gorjul l-a format pentru această funcţie. În primul rând, trebuie să facă locuri de muncă şi găsească alternative economice pentru că Gorjul este un judeţ monoindustrial, doar cu minerit şi energie, domenii care şi ele vor fi afectate de disponibilizări în anii următori. Chiar dacă este de origine din Vâlcea, Călinoiu a fost adoptat de Gorj mai mult decât un gorjean nativ.          

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: